autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, sept. 3rd, 2013

“Surpriza” Nissan la Frankfurt: X-Trail sau Qashqai?

Nissan a anunțat oficial că va avea o premieră “surpriză” la Frankfurt, însoțind informația de o fotografie de tip teaser. Deși ținută la secret, lansarea pare că va fi a noii generații X-Trail, prezentată în urmă cu un an și jumătate la Geneva, sub numele Hi-Cross, deși există o probabilitate destul de mare ca modelul să fie noul Qashqai.

Deși aparent între cele două modele există o diferență vizibilă, ambele sunt construite pe o platformă comună, iar asta se va întâmpla și cu noile generații, care vor migra pe noua platformă a alianței Renault – Nissan.

Teoretic, având în vedere că imaginea a fost folosită de Nissan pentru a anunța viitorul Rogue pe piața americană, acesta nu este altceva decât versiunea de peste Ocean a lui Qashqai. Pe de altă parte, Hi-Cross a fost considerat a fi conceptul care anunță noul X-Trail. Dincolo de toate aceste speculații, este posibil ca ambele variante să fie adevărate, cu atât mai mult cu cât se știe că noul Qashqai nu va mai avea o caroserie de 7 locuri, această calitate rămânând doar pentru X-Trail.

Comunicatul ce anunță premiera vorbește și despre ambițiile Nissan de a deveni marca japoneză numărul 1 în Europa, până în 2016, cu argumente bazate pe poziția ocupată în Marea Britanie, Franța, Spania și Italia. Având în vedere că celelalte mărci japoneze nu performează prea bine pe piața europeană, sunt foarte mari șansele ca acest obiectiv să fie realizabil.

„În ciuda scăderii generale a pieței, Nissan a înregistrat o cotă de piață record anul trecut și avem motive să credem că vom realiza același obiectiv și în 2013”, a declarat Guillaume Cartier, Vicepreședinte Senior în cadrul diviziei de Vânzări și Marketing, pentru Nissan Europa.

Pe lângă SUV-ul amintit, Nissan va mai prezenta și un concept-car, denumit Friend-Me, un exercițiu de design și tehnologie care vorbește despre evoluția acestei mărci.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>