autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, sept. 2nd, 2013

Concept C-X17 – Primul SUV din istoria Jaguar va fi lansat la Frankfurt

Ediția din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt va fi gazda unui concept cu o semnificație aparte pentru Jaguar. Intitulat C-X17, acesta anunță primul SUV de serie din istoria constructorului britanic și marchează debutul noii platforme modulare din aluminiu, dedicată viitoarei game de modele de clasă medie și mare.

“Concept C-X17 ilustrează diversitatea tipurilor de mașini care pot fi create pornind de la noua arhitectură modulară din aluminiu, temelia unui viitor inovativ pentru brandul nostru”, se arată într-un comunicat emis de Jaguar.

În maximum patru ani, toate modelele vor abandona materialele tradiționale în favoarea aluminiului. Britanicii își propun ca Jaguar să devină, astfel, sinonim cu folosirea pe scară largă celor mai ușoare și avansate materiale din industrie.

Primul model de serie construit pe baza noii platforme va fi fratele mai mic al lui XF, noul sedan de clasă medie așteptat pe piață în 2015. Arhitectura va fi însă suficient de flexibilă pentru a găzdui modele dintre cele mai diverse, cu lungimi cuprinse între 4,5 și 5 metri, pe lista de derivate fiind incluse viitorul XF și primul SUV Jaguar.

Asemenea duetului C-X17/F-Type, versiunea de serie a noului SUV va urma fidel liniile conceptului C-X17. Primul teaser ne dezvăluie o siluetă dinamică, cu iz de coupe, și detalii preluate de F-Type – stopurile fine, extrem de subțiri și bosajele proeminente, puternic rotunjite.

Potrivit bursei zvonurilor, Jaguar a ales să poziționeze noul SUV nu ca un rival pentru X6 și Cayenne, ci ca un concurent direct pentru compactele și dinamicele BMW X4 și Porsche Macan. Debutul modelului final va avea loc în 2015.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>