autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, mai 14th, 2012

SsangYong Rexton se pregăteşte de a 3-a generaţie

Cu numai câteva zile înaintea Salonului Auto de la Busan (Coreea de Sud), SsangYong a dat publicităţii primele imagini-teaser ale noului SUV Rexton.

După ce a fost salvat de la faliment de indienii de la Mahindra & Mahindra Limited, care, în februarie 2011, au cumpărat 70 din acţiunile SsangYong, constructorul coreean scoate capul şi va prezenta la Busan, pe 24 mai, cea de-a 3-a generaţie a SUV-ului Rexton. Imaginile-teaser arată o maşină ce păstrează liniile dominante ale cunoscutului model apărut în 2001, dar mult mai rafinată şi mai elegantă.

Partea frontală prezintă un calandru impozant, încadrat de blocuri optice rectangulare, uşor “plonjate”, şi un paraşoc sculptat care, împreună cu bosajele evazate ale aripilor, îi crează un look masiv. Iar spatele noului model seamnă foarte bine cu cel al vechiului Rexton, dar liniile au o declinare mai atentă, ce duc cu gândul către o clasă superioară.

Deocamdată, constructorul coreeano-indian nu a dat detalii şi despre interior sau performanţe, dar a precizat că cea noua generaţie Rexton va respecta normele de poluare Euro V, împrumutând agregatul diesel e-XDi, de 175 CP, de la Korando.

Istoria lui SsangYong Rexton datează din 2001, când SUV-ul i-a luat locul în gamă lui Musso. Iar notorietatea sa se datorează, în special, gradului său de rudenie cu tehnologia Mercedes. Astfel, iniţial, Rexton a fost disponibil cu două motorizări cu licenţă germană (2.9 litri diesel / 120 CP şi 3.2 litri benzină / 220 CP). Apoi, în 2004, SUV-ul coreean a primit un 2.7 common rail de 162 CP, cuplat la o cutie de viteze automată în cinci trepte, Tiptronic, semnată Mercedes-Benz.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>