autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, mai 14th, 2012

Porsche anulează dezvoltarea unui roadster low-cost

Directorul general al Porsche AG, Matthias Muller a declarat, clar şi răspicat, că nu mai există nici un plan în ceea ce priveşte dezvoltarea unui model în două uşi, mai mic şi mai ieftin decât roadster-ul Boxter. Oficialul a confirmat însă că, în 5-6 ani, Porsche ar putea ataca clasa E, a limuzinelor sportive, cu un “baby-Panamera”.

Matthias Muller a explicat ca un astfel de model “low-cost” ar putea pune în pericol valoarea brand-ului, cel mai mare risc fiind îndepărtarea clienţilor tradiţionali, a informat cotidianul britanic Financial Times.”Nu am aduce nicio contribuţie brandului, dacă am pierde clienţi tradiţionali ai Porsche prin lansarea unui un model Boxster mai mic”, a subliniat Muller.

În acelaşi timp, dacă, până în 2003, termenul Porsche era echivalent cu maşinile sport, în două uşi şi cu motor boxer, în ultimii ani lucrurile s-au schimbat dramatic, cel mai vândut model fiind SUV-ul Cayenne, inclusiv versiunea diesel. În 2010, Porsche a intrat şi în lumea limuzinelor, cu coupe-ul în patru uşi Panamera. Şi “declinarea” merge mai departe…

De curând, au apărut primele foto-spion cu fratele mai mic al lui Cayenne, Macan. Iar Matthias Muller a afirmat că, deşi Porsche nu are planuri imediate pentru a dezvolta o limuzină mai mică, în 5-6 ani un “baby-Panamera” ar putea deveni o opţiune, pentru că Porsche vrea să îşi crească vânzările anuale la circa 200.000 de maşini sport şi SUV-uri, beneficiind de resursele Volkswagen, cel mai mare grup auto din Europa.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>