sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăIndustrieȘeful Dacia din Marea Britanie visează la un Logan sport, cu două...

Șeful Dacia din Marea Britanie visează la un Logan sport, cu două locuri

Thierry Sybord, cel care conduce marca Dacia pe piața din Marea Britanie, crede că Dacia ar avea mult de câștigat dacă ar construi un model sport cu două locuri, în genul Mazda MX-5, însă deocamdată acesta este doar un vis. Thierry Sybord a acordat un interviu publicației britanice Auto Express, în care spune: „În opinia mea, o mașină sport este exact ceea ce avem nevoie. La fel ca originalul Alpine, ar fi simplă, accesibilă și, cel mai mult, distractivă la condus – nu este necesar să fie foarte rapidă”.

Chiar dacă Renault va readuce la viață brandul Alpine, acest lucru se va petrece împreună cu marca sport Caterham, iar mașinile construite vor fi extrem de scumpe. „Noua platformă Alpine va fi prea scumpă pentru Dacia”, a mai spus Sybord. „Ar trebui ca mașina sport să fie dezvoltată pe șasiul Logan, ca toate modelele Dacia. Ar utiliza o filozofie similară cu modelul original MX-5, dar ar fi mai ieftină.”

Principala preocupare a lui Sybord în acest moment este lansarea mărcii pe piața britanică, vânzările fiind deja demarate, dar livrările sunt programate începând cu luna ianuarie. „Gama mea ideală ar cuprinde Duster, cele două Sandero și, eventual, Lodgy, chiar dacă acesta ar avea nevoie de un face-lift, și apoi acest model sport, destinat clienților tineri”.

Mazda MX-5 a fost lansată în 1989 și avea trăsături foarte apropiate de platforma Logan. Lungimea sa era de numai 3,95 metri, iar motorul său cel mai vândut a fost 1.6 litri, de 115 CP. Prețul în SUA, la momentul lansării, era de 14.000 de dolari.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole