vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAnalizeRomânii pun pe primul loc consumul și fiabilitatea, în alegerea unei mașini

Românii pun pe primul loc consumul și fiabilitatea, în alegerea unei mașini

Românii preferă să pună aspectele pragmatice pe primul loc la achiziția unui autoturism. Cele mai importante criterii în alegerea unei mașini sunt consumul, fiabilitatea și costurile de întreținere, arată rezultatele unui studiu Daedalus Millward Brown, realizat pe un eşantion de 2.686 de proprietari auto din România.

Potrivit sondajului, 77% dintre români sunt atenți la consum, 60% pun pe prima poziție fiabilitatea unei mașini, iar 59%, costurile de întreținere ale acesteia. La o distanță apreciabilă regăsim capitolul siguranță/rezultate EuroNCAP, ales de numai 28% dintre cei intervievați. Aspectul exterior al mașinii este esențial pentru 18% dintre români, doar 12% dintre aceștia considerând aspectul/calitatea interiorului un criteriu determinant.

“Procentajul relativ scăzut al acestor ultime două criterii denotă o alegere mai degrabă raţională a românilor când vine vorba despre alegerea maşinii”, relevă studiul Daedalus Millward Brown.

Surprinzător, nivelul de poluare a fost criteriul ales de 8% dintre repondenți, depășind, astfel, capitole aparent mult mai importante precum culoarea mașinii (doar 4%) sau performanțele acesteia (3%). Volumul portbagajului este prețuit în proporție de 11%, iar deprecierea, de 10%.

Românii cu studii superioare sunt atenți la fiabilitate şi nivelul de siguranţă şi pot trece mai ușor cu vederea capitole mai puțin pragmatice precum designul sau performanțele. Prin comparație cu bărbații, femeile preferă mașinile cu un consum redus (81% versus 76%) și o siguranță de cinci stele (36% versus 27%). Contrar așteptărilor, bărbații tind mai mult decât reprezentantele sexului frumos să încline balanța achiziției unei mașini în funcție de design (19% versus 13%) sau aspect interior (14% versus 8%).

Pe măsură ce veniturile cresc, românii pun preț, direct proporțional cu acestea, pe siguranța mașinii și pe fiabilitate.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.