joi, mai 23, 2024
AcasăIndustrieRenault şi Nissan vor folosi fabrici comune și își vor uni departamentele...

Renault şi Nissan vor folosi fabrici comune și își vor uni departamentele de dezvoltare

Renault și Nissan au decis să își consolideze Alianța de succes, întemeiată în 1999. Astfel, viitoarele modele ale Alianței vor fi produse în fabrici comune, iar departamentele de dezvoltare și cercetare se vor uni. Comasarea operaţiunilor va aduce economii estimate la aproximativ 3,86 miliarde de dolari.

În esență, noul program va duce la eficientizarea și, mai ales, la simplificarea relației dintre cele două cele branduri. Practic, toate mașinile Alianței Renault-Nissan vor fi asamblate pe aceleași linii de producție și vor împărți aceleași componente și tehnologii. Numărul platformelor comune va fi și el redus la minimum, cel mai bun exemplu în acest sens fiind noua arhitectură modulară CMF, care va sta la baza unei palete largi de modele, de la mașini de clasă compactă, până la crossovere sau limuzine de clasă medie.

Prima uzină a Alianței care, începând chiar de anul viitor, se va supune noii filozofii va fi cea din India. Treptat, schimbările vor fi implementate în fabricile Renault-Nissan din alte 10 țări, până în 2020, inclusiv la centrul AvtoVAZ din Rusia. Un manager unic, subordonat direct lui Carlos Ghosn, va dirija operațiunile de producție ale ambelor branduri, la nivelul întregului grup, strategie care va fi aplicată și în cazul departamentului r&d al celor două companii. Cei doi șefi și-ar putea prelua noile atribuții în aprilie.

În prezent, Alianța Renault-Nissan operează 50 de fabrici în întreaga lume. Strategiile de dezvoltare comune le-au adus celor două companii economii de aproape 3,68 miliarde de dolari, în 2012.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole