autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, ian. 23rd, 2014

Toyota rămâne numărul 1 mondial, după ce a depăşit vânzările rivalilor de la GM şi VW

Toyota rămâne cel mai mare constructor auto din lume, după ce anul trecut a fost la un pas de a deveni primul producător din istorie care a vândut peste 10 milioane de maşini. Podiumul este completat de GM şi VW.

Vânzările companiei nipone s-au apreciat cu 2%, în 2013, cifrându-se la 9,98 milioane de unităţi. Toyota se aştepta, însă, să atingă cifra magică de 10 milioane, rezultatul bun de anul trecut, venind, astfel, ca o uşoară dezamăgire. Pentru 2014, targetul este de 10,32 milioane de maşini. Ambele valori contabilizează atât performanţele brandului Toyota, cât şi pe cele ale diviziilor Lexus, Scion, Daihatsu şi Hino (producător de camioane – n.r.).

Japonezii au revenit în fruntea clasamentului celor mai mari producători auto din lume în 2012, după ce cu un an urmă, cutremurele devastatoare din ţara natală au afectat sever operaţiunile companiei. Atunci, Toyota a învins GM la o diferenţă de numai 451.000 unităţi. Ecartul s-a redus la mai puţin de 266.000 maşini, în 2013. Toyota a mai condus clasamentul în 2008, 2009 şi 2010.

Lupta pentru locul doi a fost mult mai intensă, rivalii de la General Motors şi Volkswagen raportând cifre extrem de apropiate, 9,71 milioane de unităţi, respectiv 9,7 milioane. Pentru GM, 2013 a marcat o creştere minoră, de numai 4%, a vânzărilor de la nivel global. Volkswagen va publica rezultatele financiare complete şi, probabil, cifra din coada celor 9,7 milioane anunţate, în luna martie.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>