autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mai 21st, 2013

Renault a lansat în România noul crossover Captur, disponibil de la 12.600 euro cu TVA

Renault a lansat oficial în România cel mai mic SUV din gama sa, noul Captur. Primul crossover de clasă mică al constructorului francez va putea fi comandat în rețeaua concesionarilor Renault din întreaga țară, începând chiar de săptămâna aceasta, la prețuri avantajoase cuprinse între 12.600 și 17.200 de euro, cu toate taxele incluse.

Creat pe baza platformei de clasă mică a grupului Renault, folosită şi de Clio, Captur dispune de un ampatament mărit şi de o gardă la sol generoasă de 20 cm. Gabaritul se situează la limita superioară a clasei: lungimea măsoară 4,12 m, lăţimea 1,77 m, iar înălţimea 1,57 m.

Captur va fi oferit, iniţial, în compania a două motoare turbo pe benzină, 0.9 TCe/90 CP şi 1,2 TCe/120 CP, ultimul doar cu cutie automată cu dublu ambreiaj EDC (Efficient Dual Clutch) şi a unui diesel de 1,5 litri şi 90 CP, care va emite doar 95 g CO2/km.

Vor fi disponibile trei versiuni de echipare, Authentique, Expression și Dynamique. Echiparea standard include aer condiționat, ESP, geamuri electrice față/spate, faruri de zi cu LED-uri și banchetă culisantă și rabatabilă. Contra cost se poate opta pentru sistemul MediaNav cu touchscreen de 7 inci, navigaţie şi conexiune la telefon sau centrala multimedia R-Link, ce oferă acces la internet şi la diversele aplicaţii din AppStore-ul Renault. Captur mai oferă proiectoare adaptive, care se aprind individual în viraje, asistenţă la pornirea în rampă, senzori de parcare şi cameră pentru marşarier.

Modularitate și personalizare fără limite

Atuurile noului Captur sunt personalizarea şi eficienţa fără precedent în segment. Exteriorul poate fi configurat în două nuanţe diferite, puternic contrastante, pentru caroserie şi plafon. Clienţii nonconformişti pot alege şi culoarea jantelor, diverse elemente grafice şi autocolante cu iz sportiv pentru capotă, acoperiş sau hayon. Colecţia de strippinguri exterioare poate fi asortată cu tapiţeria interiorului, oferită în opt variante lavabile şi detaşabile, cu fermoar, parte a pachetului Zip Collection, standard de la nivelul al treilea de echipare. Ambianţa interioară poate fi, de asemenea, personalizată, fiind disponibile două teme de culori şi şase tipuri diferite de ornamente pentru gurile de aerisire, conturul consolei şi difuzoarelor (gri, ivoire, crom, orange, albastru, verde).

În premieră, clienții își vor putea configura Captur-ul preferat pe iPad-uri puse la dispoziție de reprezentanții de vânzări din showroom-urile Renault. Comanda poate fi lansată pe loc prin intermediul aplicației speciale Contact, livrarea mașinii urmând să dureze minimum o lună.

Modularitatea este inteligent pusă în scenă. Şoferul are la dispoziţie o colecţie completă de spaţii de depozitare şi unul dintre cele mai generoase torpedouri din segment. Intitulat Easy Life, acesta oferă o capacitate de 11 litri şi suprinde printr-un acces neobişnuit de facil la conţinutul său, şoferul nefiind, practic, nevoit să se ridice de pe scaun pentru a sorta diversele obiecte ascunse, în mod normal, privirii.

Bancheta spate culisează pe o plajă de 160 mm pentru mai mult loc la picioare sau în portbagaj, iar planşeul portbagajului este mobil şi dispune de două feţe -mochetă şi plastic, ce pot fi folosite în funcţie de nevoile şoferului. Volumul portbagajului, cu bancheta în poziţia obişnuită, variază între 377 şi 455 de litri, în funcţie de gradul de înclinare al acesteia.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>