joi, februarie 22, 2024
AcasăMotorsportRaliul Sibiului, exclus din Campionatul Național de Raliuri

Raliul Sibiului, exclus din Campionatul Național de Raliuri

O decizie surprinzătoare a Federației Române de Automobilism Sportiv, publicată astăzi pe site-ul organizației, elimină Raliul Sibiului din calendarul competițional 2014, din cauza neîndeplinirii unor condiții de către organizatorii competiției.

Raliul Sibiului, cea mai importantă competiție auto din România, va face parte din European Rally Championship și în acest sezon, dar într-un format nou și date noi de desfășurare.

Din cauza modificării datei de desfășurare, FRAS a pus o serie de condiții Clubul Sportiv Scorpion Rally Team, organizatorul concursului. Decizia FRAS spune că nu a fost îndeplinită niciuna din aceste condiții, enumerate într-o decizie anterioară, din 17 decembrie. Între acestea, cele mai importante sunt cele legate de probele speciale. ” ţinând cont de timpul foarte scurt rămas la dispoziţia piloţilor şi a echipelor pentru pregătire, se impune precizarea traseului şi a formatului acestui raliu, precum şi depunerea planului de securitate, până cel tarziu 29 dec. 2013. În cazul în care nu sunt îndeplinite cerinţele din prezenta hotărâre, Raliul Sibiului se va putea desfăşura în continuare cu susţinerea F.R.A.S., dar etapa nu va puncta pentru C.N.R.D”. Astfel, toate echipele care se înscriu la Raliul Sibiului nu vor primi puncte în clasamentul CNR.

Situația este oarecum paradoxală, deoarece un concurs auto validat internațional ca etapă a unei competiții de anvergură nu este validat de federația locală și este eliminat din calendar.

Raliul Sibiului se va desfășura în perioada 27 februarie – 1 martie, pe o parte din probele speciale cu care ne-am obișnuit din anii trecuți, dar va avea și probe speciale pe Transfăgărășan, pe zăpadă. Raliul Sibiului este a treia etapă din ERC, campionat care se desfășoară anul acesta într-un nou format.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Situația NU ESTE DELOC paradoxală, deoarece un concurs auto validat internațional ca etapă a unei competiții de anvergură (FIA European Rally Championship) nu este validat de UNA DIN FEDERATIILE NATIONALE NEAFILIATE LA FIA și este eliminat din calendarul acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole