miercuri, februarie 21, 2024
AcasăTehnologieBMW prezintă cel mai sofisticat ESP: conduce mașina singur în situații limită...

BMW prezintă cel mai sofisticat ESP: conduce mașina singur în situații limită (video)

BMW se numără printre mărcile auto care sunt prezente la salonul de tehnologie CES de la Las Vegas, unde expune cele mai noi sisteme pe care compania germană se pregătește să le introducă pe mașinile sale.

Cea mai spectaculoasă dintre tehnologiile prezentate de BMW este ceea ce am putea numi ESP-ul viitorului, “automated driving” cum îl numește BMW în descriere, o tehnologie avansată de control a mașinii în situații limită, care a fost integrată în ActiveAssist. Sistemul intervine asupra mașinii nu doar cu ajutorul frânelor, ci și la nivelul direcției, pentru a redresa mașina în situațiile în care supravirează sau subvirează (derapaje). Deși a fost descris deja de presă ca un sistem automat de drifturi, exact asta nu face. Sistemul redresează mașina din aproape orice situație dificilă sau nefirească în care poate ajunge la un moment dat în trafic, inclusiv atunci când, cu intenție sau nu, șoferul produce un derapaj. Printre situațiile descrise de prezentarea BMW se numără parcurgerea unui slalom cu conuri sau rotirea perfectă în cerc, fără ca mașina să piardă aderența. Și toate acestea fără ca șoferul să atingă volanul.

Celelalte surprize ale BMW se înscriu în gama dedicată conectivității, respectiv ceasul Samsung Galaxy Gear cu aplicația BMW iRemote App, care păstrează o legătură permanentă cu mașina, dacă este vorba depre un i3. Apoi, o nouă generație de sisteme de asistență bazate pe camere video. Este vorba despre cele care foloseau până acum tehnologii mai sofisticate (RADAR) de tipul Lane Departure, Collision Warning, Active Cruise Control, care acum pot fi mai accesibile pe modelele entry level. În fine, noul sistem de parcare asistată depășește limitele și funcționează independent, fără ca șoferul să apese vreo pedală.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole