autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, apr. 4th, 2012

Raiffeisen Leasing: valoarea bunurilor finanțate a crescut cu 84%

Raiffeisen Leasing a finanțat achiziția de bunuri în valoare totala de 97,6 milioane euro în 2011, cifră cu 84 mai mare decât cea înregistrată anului 2010, potrivit unui comunicat al companiei. Numărul finanțărilor noi acordate de această companie anul trecut s-a ridicat la aproape 2.000.

Anul trecut, cea mai mare pondere a activelor finanțare a fost generată de vehicule comerciale și autoturisme și a reprezentat 65 din total. Finanțările pentru echipamente acordate anul trecut au echivalat cu 29 din total, iar cele pentru proprietăți imobiliare cu 7.

“Produsul de leasing a fost integrat în gama de produse a Raiffeisen Bank, forța de vânzare a băncii având o contribuție de 47 în totalul contractelor de leasing încheiate”, se precizează în comunicatul societății de leasing.

Compania și-a îmbunătățit rezultate financiare în 2011 în comparație cu anii anteriori. Astfel, anul trecut Raiffeisen Leasing a obținut un profit net de 1,4 milioane euro, calculat conform standardelor de raportare financiară internaționale. Profitul net consolidat al grupului de leasing a fost de 2,3 milioane euro anul trecut, diferența până la suma totală fiind generată de profitul net realizat de celelalte două companii cu rezultate consolidate în cadrul grupului: Raiffeisen Broker Asigurare-Reasigurare și Raiffeisen Leasing Moldova.

“Pentru anul 2012, Raifeisen Leasing și-a stabilit ca principal obiectiv al activității sale maximizarea nivelului de satisfacție a clienților, prin oferirea de produse diversificate și adaptate nevoilor acestora. Vom continua să oferim suport financiar partenerilor nostri de business și, totodată, vom susține afacerile viabile ale viitorilor parteneri” a afirmat directorul general al companiei, Felix Daniliuc.

Raiffeisen Leasing oferă servicii de finanțare prin leasing financiar, leasing operațional și management de flotă. Compania de este prezentă doar în 15 orașe mari din țară, dar servicii oferite de aceasta pot fi accesate din toate agențiile Raiffeisen Bank. Cei mai mulți clienți ai societății de leasing sunt persoane juridice.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>