autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, ian. 22nd, 2014

PSA Peugeot-Citroen ar putea concedia încă 1.500 de angajați din Franța

Grupul francez PSA Peugeot-Citroen și-ar putea reduce efectivele din țara natală cu încă 1.500 de posturi, anunță sindicatele companiei. Mișcarea este inevitabilă, în condițiile probemelor constante de supracapacitate de producție cu care se confruntă uzinele PSA.

“Surse interne ne-au dezvăluit că managementul consideră redundante aproximativ 1.500 posturi din Franța. Acești muncitori ar putea fi convinși să plece printr-un nou program de disponibilizări sau pensionări voluntare”, a declarat Jean-Pierre Mercier, unul dintre liderii sindicatelor CGT ale PSA.

Noile tăieri de personal se vor adăuga celor 11.200 de concedieri anunțate deja de PSA pentru următoarele douăsprezece luni, parte a planului de restructurare inițiat în urmă cu mai puțin de un an de actualul CEO, Phillippe Varin.

Nu este pentru prima dată când liderii sindicatelor CGT intră în conflict cu managementul grupului francez. În 2013, CGT a dat în judecată PSA, încercând să împiedice închiderea uzinei de la Aulnay, de la marginea Paris-ului.

Grupul PSA Peugeot-Citroen a aprobat acum două zile vânzare a 28% din acțiuni, în schimbul unei infuzii de capital estimată la 3 miliarde de euro. Acțiunile vor fi divizate în mod egal între cei doi noi parteneri ai PSA, statul francez și chinezii de la Dongfeng Motors. Anul trecut, francezii au pierdut aproximativ 4 miliarde de euro.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>