luni, iunie 24, 2024
AcasăLegislațieProgramul Rabla pentru persoane juridice și instituții publice, amânat cu o săptămână

Programul Rabla pentru persoane juridice și instituții publice, amânat cu o săptămână

Programul Rabla dedicat persoanelor juridice și instituțiilor publice a fost amânat cu o săptămână. Astfel, acesta nu a demarat pe 23 aprilie, așa cum anunțase anterior Administratia Fondului pentru Mediu, ci pe 30 aprilie. Cele 3.000 de tichete disponibile vor fi acordate în format exclusiv electronic.

“Administratia Fondului pentru Mediu anunță modificarea datei de depunere a dosarelor pentru persoane juridice și instituții publice. Data deschiderii sesiunii pentru persoanele juridice și instituții publice va fi 30 aprilie 2014, conform dispoziției președintelui nr. 224/17.04.2014”, se arată într-un comunicat al AFM.

Dosarele de înscriere în Programul Rabla 2014 pot fi depuse la sediul AFM, până la termenul limită de 1 septembrie, lista completă a persoanelor juridice și instituțiilor publice acceptate în Program urmând să fie publicată pe site-ul instituției (www.afm.ro). Anul acesta, sunt disponibile 3.000 de tichete pentru persoane juridice.

Programul Rabla 2014 pentru persoane fizice a început pe 8 aprilie. Potrivit datelor contabilizate de Administraţia Fondului de Mediu, 1.421 de rezervări au fost validate în prima săptămână la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, 3 se află în curs de verificare, iar alte 38 de dosare au fost respinse.

Programul Rabla 2014 aduce modificări importante și dă celor care își casează mașinile uzate în schimbul unora noi libertatea de a se înscrie la orice dealer și la orice colector auto, indiferent de județ. Totodată, tichetele nu mai sunt distribuite în etape, ci vor fi toate disponibile odată cu lansarea programului. Anul acesta vor fi acceptate și mașini de 8 ani vechime, în timp ce valoarea unui tichet rămâne 6.500 de lei (circa 1.400 euro).

Solicitanții se pot înscrie la orice dealer, din orice județ, și pot preda mașina uzată la orice colector autorizat, indiferent de localitatea în care se află acesta. Singura interdecție privind migrația celor înscriși în Programul Rabla va fi legată de radierea automobilului vechi, aceasta fiind posibilă doar în județul în care este înmatriculat.

Cei care vor să îşi caseze vechea maşină, dar nu şi să cumpere o maşină nouă, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altcuiva, cu care trebuie să meargă de la început la dealer. Atunci când va fi eliberat tichetul electronic, acesta va fi pe numele celui care cumpără autoturismul.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole