autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, apr. 24th, 2014

BEIJING 2014: Volkswagen New Midsize Coupe, conceptul viitorului Jetta coupe cu patru portiere

Volkswagen aduce la Beijing conceptul New Midsize Coupe, alter-ego-ul sportiv al viitoarei generații Jetta. Versiunea de serie va sosi pe piață în 2016 și va fi poziționată sub fratele mai mare Passat CC, ca un rival direct pentru recent lansatul Mercedes CLA.

La prima vedere, dimensiunile exterioare pot stârni confuzie. Mai scurt decât un Jetta (4.59 m), dar mai lat decât un Passat, noul Volkswagen New Midsize Coupe se situează la granița dintre clasa compactă și cea medie. Liniile seducătoare ale conceptului ascund, așa cum era de așteptat, versatila platformă modulară MQB, pepiniera întregii game de modele de segment C din panoplia grupului Volkswagen.

Pentru a sublinia sportivitatea noului NMC, Volswagen a apelat la serviciile binecunoscutului 2.0 TSI. Acesta livrează 220 CP și asigură un sprint de la 0-100 km/h estimat la 6,5 secunde. Viteză maximă atinge pragul de 244 km/h, performanțele conceptului NMC fiind apropiate de cele afișate de un Golf GTI. Cutia de viteze este DSG cu dublu ambreiaj și are 7 trepte.

Dacă va primi undă verde, primul coupe cu patru uși de clasă compactă al constructorului din Wolfsburg va deveni un model global, gândit ca o alternativă sportivă și ceva mai accesibilă la Audi A3 Sedan și Mercedes CLA.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>