joi, mai 23, 2024
AcasăLegislațieProgramul Prima Mașină, aprobat de Guvern

Programul Prima Mașină, aprobat de Guvern

Programul Prima Mașină a fost aprobat de Guvern prin Ordonanță de Urgență. Actul normativ stabilește doar plafonul maxim al prețului la care vor putea fi propuse mașinile incluse în program: 50.000 de lei plus TVA.

Lipsesc, astfel, detalii importante pentru românii interesați de Programul Prima Mașină, precum valoarea totală a creditului, cea a avansului minim solicitat cumpărătorilor sau termenul exact de eșalonare a ratelor.

Guvernul promite, însă, că toate aceste întrebări vor primi răspunsurile mult așteptate. Normele metodologice și detaliile exacte privind condițiile de creditare vor fi anunțate în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei, respectiv data publicării sale în Monitorul Oficial.

Programul Prima Mașină ar urma să dea, potrivit Ministerului Economiei, un nou avânt vânzărilor de mașini noi din țara noastră. Persoanele eligibile sunt românii cu vârste între 18 și 35 de ani, care nu au mai deținut în proprietate un automobil.

Din precizările anterioare făcute de reprezentanții Ministerului, reiese că statul va garanta jumătate din valoarea creditului acordat pentru achiziționarea unui automobil nou, iar durata acestuia nu va putea fi mai mare de 7 ani. De asemenea, avansul pe care viitorii proprietari vor fi obligați să-l plătească ar urma să se încadreze într-o marjă de 5 și 10% din valoarea creditului.

Ministrul Economiei, Constantin Niță, anunță data de 1 noiembrie ca termen de start pentru Programul Prima Mașină, program prin intermediul căruia se estimează vânzări de circa 2.500 de automobile, în 2014, respectiv circa 20.000 anual începând din 2015.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole