marți, august 9, 2022
AcasăPiata autoProgramul Rabla 2014 s-a încheiat. Ediția de anul viitor, sub semnul întrebării

Programul Rabla 2014 s-a încheiat. Ediția de anul viitor, sub semnul întrebării

Programul Rabla 2014 a luat sfârșit, cu o lună înainte de termenul limită anunțat de reprezentanții Ministerului Mediului. Ultimul dintre cele 17.000 de tichete valorice disponibile a fost alocat și validat în data de 13 octombrie. În total, Statul a cheltuit 119 milioane de lei, în condițiile în care contravaloarea unui voucher a rămas neschimbată: 6500 lei.

Ediția de anul viitor este pusă, în continuare, sub semnul întrebării. În timp ce ministrul Mediului, Attila Korodi, s-a grăbit să anunțe că Programul Rabla va exista și în 2015, acesta s-ar putea lovi de opoziția unor membri de vază ai Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile, printre care se numără inclusiv Dacia și Ford.

APIA susține că avansul sezonier adus de Programul Rabla dăunează, de fapt, întregii pieţe auto din România, amplificând doar temporar și 100% artificial vânzările importatorilor și dealerilor din țara noastră.

Poate cea mai mare amenințare vine, însă, din partea noului Program Prima Mașină, noul program de susținere a vânzărilor de automobile noi, prin garantarea creditelor acordate de bănci, pentru mașini de până la 11.500 de euro. Vor putea fi cumpărate mașini cu un preț de cel mult 50.000 de lei (plus TVA), statul urmând să garanteze jumătate din valoarea creditului necesare pentru finanțare. Persoanele eligibile sunt românii cu vârste între 18 și 35 de ani, care nu au mai deținut în proprietate un automobil. Durata creditului nu va putea fi mai mare de 7 ani. Avansul pe care viitorii proprietari vor fi obligați să-l plătească va fi de 5 – 10% din prețul mașinii.

Attila Korodi nu crede că noul program anuntat de Ministerul Economiei, “Prima masina”, va avea o influenta majoră asupra Programului Rabla.

“Prima Masina poate sa aiba o influenta asupra Programului Rabla. Noi nu suntem implicati in acest program, este al Ministerului Economiei. Din punctul nostru de vedere, trebuie sa vedem foarte clar ce se intampla cu calitatea aerului in marile orase, si programele noastre merg in aceasta directie”, a declarat ministrul.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock