autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, iul. 2nd, 2012

Primul vehicul Prius Plug-in Hybrid a fost livrat către A.S.S Printul Albert II de Monaco

Alteta Sa Serenissima Printul Albert II de Monaco a primit astăzi primul vehicul Toyota Prius Plug-in Hybrid produs, pe care îl va folosi pentru o perioadă de două luni. Noul vehicul este posibil să înlocuiască pe viitor actualul Prius condus de ASS Printul Suveran de Monaco. “Suntem mândri să livrăm primul vehicul Prius Plug-in Hybrid către Alteța Sa Serenissima. Este o onoare să continuăm parteneriatul pe termen lung, menit să contribuie la protecția mediului și să îndeplinească obiectivele stabilite de Alteța Sa Serenissima Printul Albert II de Monaco”, a spus Didier Leroy, Președinte și CEO Toyota Motor Europe.

În februarie 2012, guvernul monegasc sub îndrumarea Alteței Sale Serenissime, a introdus o schemă nouă de stimulare a achiziționării vehiculelor care contribuie la protecția mediului în Principat. Noua legislație permite acordarea de subvenții integrale de 5.500 de EUR pentru vehicule integral hibrid cu emisii sub 60g/km de CO2 și subvenții de 9.000 de EUR pentru vehicule integral electrice.

Bazându-se pe puterea exemplului, Alteta Sa Serenissima va conduce pentru uz personal vehiculul Toyota Prius Plug-in Hybrid, cu emisii de CO2 de doar 49g/km. Prius Plug-in Hybrid încorporează o baterie litiu-ion ce oferă o autonomie de 25 km în modul integral electric. În afara performanțelor electrice, noul Prius Plug-in Hybrid poate fi folosit și ca vehicul integral hibrid obișnuit, în acest caz comportându-se ca un model standard Prius. Această combinație oferă noului Prius Plug-in Hybrid o autonomie de 1.200 km. În doar 90 de minute, mașina poate fi reîncărcată complet la o priza convențională. Cu o autonomie de 25 km în modul electric și 424 de stații de reîncărcare disponibile în Monaco, Prius Plug-in Hybrid poate călători cu ușurință în Principat utilizând doar modul electric, cu zero emisii de CO2 și noxe.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>