autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, iul. 2nd, 2012

Sebastien Loeb a căștigat RallyCross X Games 2012

Campionatul mondial de raliuri este doar locul de muncă pentru Sebartien Loeb. După opt titluri de campion mondial francezul caută noi provocări. Cu un Citroen DS3 XL de 545 CP, Loeb a ajuns în America unde a furat medalia de aur la secțiunea RallyCross X Games 2012.

Francezul a acceptat provocarea americană datorită lui Travis Pastrana, în schimb pilotul american a abandonat din prima rundă de calificări, fiind trimis în parapeții de beton de un rival care l-a lovit din spate. Prin urmare Evoluția lui Travis la volanul noului Dodge Dart a fost extrem de scurtă. Antrenamentele ediției 2012 X Games au fost marcate de două accidente destul de serioase. Primul l-a avut protagonis pe finlandezul Toomas Heikkinen care nu a apreciat bine viteza necesară pentru a negocia o trambulină. Rezultatul a fost destul de dramatic, mașina avariată a luat foc iar pilotul s-a ales cu o fractură la un picior. Următorul pe lista ghinioniștilor a fost Marcus Gronholm care a avut nevoie de descarcerare pentru a ieși din mașină. Ford-ul Fiesta a fost ”decapotat” pentru a permite finlandezului să iasă din epavă.

Cu toate aceste nume sonore trecute pe lista abandonurilor, Loeb tot avut de înfruntat nume grele: Ken Block, Brian Deegan, Rhys Millen, Tanner Foust, Samuel Hubinette, Dave Mirra. În finală singurul care părea că ar putea amenința prima poziție a francezului a fost Ken Block, dar acesta s-a văzut nevoit să lupte pentru a doua poziție după ce o pană la roata dreapta spate l-a încetinit. Ken Block pleacă de la ediția X Games RallyCross 2012 cu medialia de argint în timp ce poziția a treia a fost ocupată de Brian Deegan.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>