autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, mart. 21st, 2013

Prima imagine care anunţă lansarea viitoarei Skoda Octavia RS

Ca în fiecare vară, Festivalul de la Goodwood, Marea Britanie, este folosit de majoritatea constructorilor auto şi pentru a dezvălui modele noi. Skoda se înscrie anul acesta pe lista participanţilor, sperând să atragă atenţia publicului prezent cu un model ce ţinteşte cu precădere clienţii britanici. Este vorba despre mult aşteptata Octavia RS, versiunea sportivă a sedanului compact.

Ajuns deja la a treia generaţie, Octavia RS va apărea oficial în faţa publicului în data de 11 iulie. Până atunci, nu ne putem mulţumi decât cu o primă imagine oficială publicată de constructorul din Mlada Boleslav. Imaginea nu trădează nimic din designul viitorului model, acesta fiind acoperit cu o prelată pe care sunt notate coordonatele debutului oficial.

Cu toate acestea, este lense de închipuit că Octavia RS va beneficia de un kit aerodinamic nou, de o suspensie ceva mai rigidă şi de un pachet de frâne eficient. Când vine vorba despre propulsie, mai multe surse sugerează utilizarea unui motor cu patru cilindri, de 2.0 litri TFSI.

Este vorba despre motorul lui Volkswagen Golf GTI, modificat pentru a oferi 220 de cai putere şi 350 de Nm, cu mult peste ce livra vechiul Octavia RS. Unitatea va oferi un consum îmbunătăţit şi un sprint de la 0 la 100 de km/h competitiv.

Interiorul va fi personalizat cu logo-urile RS, cu scaune sport, praguri şi pedale cu inserţie din aluminiu. la exterior nu vor lipsi luminile LED diurne, un eleron montat pe portbagaj, ca în cazul vechiului model, şi spoilere complet redesenate.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>