joi, iulie 25, 2024
AcasăIndustriePrag istoric pentru Ford Craiova: B-Max, la borna cu numărul 100.000

Prag istoric pentru Ford Craiova: B-Max, la borna cu numărul 100.000

Uzina Ford din Craiova a atins un nou prag istoric, pe liniile sale de asamblare luând naștere, astăzi, exemplarul B-Max cu numărul 100.000. Mașina aniversară, care va ajunge la un client din România, este un model Titanium de culoare neagră, echipat cu titratul motor EcoBoost de 1 litru.

Lansat în a doua jumătate a lui 2012, primul monovolum de clasă mică al constructorului american s-a instalat rapid în fruntea segmentului său. În 2013, primul an complet de producție, Ford B-Max s-a vândut în 67.000 de exemplare la nivel global. Ford subliniază caracterul high-tech al modelului, peste 80% dintre clienții de B-Max optând pentru sistemul multimedia SYNC, cu funcție Emergency Assistance, de alertare a serviciilor de urgență, în peste 26 de limbi de circulație internațională – funcție deținătoare a titlului EuroNCAP Advanced Award.

Cadența actuală de producție a uzinei Ford de la Craiova este de 370 de unități B-Max pe zi, ceea ce înseamnă că un nou monovolum iese de pe liniile Ovalului Albastru din Bănie, la fiecare 70 secunde. Alături de B-Max, Ford produce la Craiova motoare turbo de ultimă generație de 1 litru și 1,5 litri, din seria EcoBoost.

Activitatea uzinei Ford de la Craiova a cunoscut câteva suișuri și coborâșuri, de-a lungul anului trecut. Cererea tot mai scăzută de pe piața europeană, aflată în picaj, a determinat suspendarea temporară a producției, câte șapte zile, în lunile septembrie, noiembrie și decembrie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole