vineri, august 12, 2022
AcasăIndustriePrag istoric pentru Ford Craiova: B-Max, la borna cu numărul 100.000

Prag istoric pentru Ford Craiova: B-Max, la borna cu numărul 100.000

Uzina Ford din Craiova a atins un nou prag istoric, pe liniile sale de asamblare luând naștere, astăzi, exemplarul B-Max cu numărul 100.000. Mașina aniversară, care va ajunge la un client din România, este un model Titanium de culoare neagră, echipat cu titratul motor EcoBoost de 1 litru.

Lansat în a doua jumătate a lui 2012, primul monovolum de clasă mică al constructorului american s-a instalat rapid în fruntea segmentului său. În 2013, primul an complet de producție, Ford B-Max s-a vândut în 67.000 de exemplare la nivel global. Ford subliniază caracterul high-tech al modelului, peste 80% dintre clienții de B-Max optând pentru sistemul multimedia SYNC, cu funcție Emergency Assistance, de alertare a serviciilor de urgență, în peste 26 de limbi de circulație internațională – funcție deținătoare a titlului EuroNCAP Advanced Award.

Cadența actuală de producție a uzinei Ford de la Craiova este de 370 de unități B-Max pe zi, ceea ce înseamnă că un nou monovolum iese de pe liniile Ovalului Albastru din Bănie, la fiecare 70 secunde. Alături de B-Max, Ford produce la Craiova motoare turbo de ultimă generație de 1 litru și 1,5 litri, din seria EcoBoost.

Activitatea uzinei Ford de la Craiova a cunoscut câteva suișuri și coborâșuri, de-a lungul anului trecut. Cererea tot mai scăzută de pe piața europeană, aflată în picaj, a determinat suspendarea temporară a producției, câte șapte zile, în lunile septembrie, noiembrie și decembrie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock