joi, iulie 25, 2024
AcasăIndustriePSA Peugeot-Citroen: Dongfeng, statul francez și familia Peugeot vor deține câte 14%

PSA Peugeot-Citroen: Dongfeng, statul francez și familia Peugeot vor deține câte 14%

Consiliul de administrație al grupului francez PSA Peugeot-Citroen a aprobat planul de asociere cu chinezii de la Dongfeng. Potrivit înțelegerii, PSA va primi 3 miliarde euro, în schimbul a 28% din acțiuni, divizate în mod egal între Statul francez și Dongfeng.

Afacerea va marca o premieră istorică pentru grupul PSA, controlat de celebra familie Peugeot, încă de la fondarea companiei, în 1896. Astfel, pentru prima dată, familia Peugeot își va pierde calitatea de acționar majoritar și va deține o participație egală cu noii parteneri și investitori, Dongfeng și Statul francez, față de cele 25 de procente din prezent.

Ziarul Les Echos scrie că noii acționari vor injecta aproximativ 750 milioane de euro fiecare, pentru a achiziționa câte o felie de 14% din acțiunile PSA Peugeot-Citroen, la o valoare medie de 7,5-8 euro per acțiune. Familia Peugeot va investi, de asemenea, 100 milioane de euro, pentru a rămâne în posesia celor 14 procente preconizate, o emisiune de obligațiuni în valoare de 1,4 miliarde de euro urmând să acopere diferența până la cele 3 miliarde.

Phillipe Varin, actualul CEO al grupului PSA Peugeot Citroen speră să finalizeze întreaga tranzacție până pe 19 februarie, data la care compania va anunța rezultatele financiare din 2013.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole