luni, iunie 24, 2024
AcasăMașini noiPorsche Macan, primele imagini ale viitorului SUV

Porsche Macan, primele imagini ale viitorului SUV

Primele imagini care înfățișează aproape în întregime viitorul SUV Porsche Macan au fost realizate de Brenda Priddy, fotograf specializat în imagini-spion cu automobile în faza de testare. Mașina este aproape completă, cu foarte puține elemente de securizare. Astfel, pot fi remarcate proporțiile viitorului baby-Cayenne, după cum a fost botezat de presa străină, mult mai apropiate de cele ale unui coupe sportiv, în comparație cu primul SUV lansat de marca germană.

Porsche Macan, care a purtat multă vreme numele de cod Cajun, urmează să fie lansat anul viitor, însă nu este exclus ca salonul de la Paris să găzduiască deja un concept pre-serie.

Din punct de vedere tehnic, Macan a fost construit pe aceeași platformă cu Audi Q5, dimensiunile celor două fiind comparabile, respectiv cele ale unui SUV mediu. De asemenea, este așteptat ca SUV-ul să fie echipat, în premieră după aproape 20 de ani, cu un motor în 4 cilindri.

Macan va fi fabricat la Leipzig, în uzina Porsche, într-un volum estimat la 50.000 de unități anual.

Porsche Macan are o dublă misiune în portofoliul constructorului din Stuttgart: să contribuie decisiv la creșterea vânzărilor mărcii, până la 200.000 de unități anual, până în 2018 (de la 118.000 în 2011), și să reducă emisiile medii de CO2 ale flotei Porsche, pentru a respecta legislația europeană. Principalele piețe vizate sunt SUA, China, Rusia, dar și Europa.

Porsche Cayenne, actualul SUV din gamă, este cel mai bine vândut model al mărcii.

Porsche se află în plin proces de fuziune cu Volkswagen Group, în acest moment grupul german fiind acționar majoritar al Porsche AG, în timp ce familia Porsche este acționar semnificativ la VAG.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole