joi, februarie 22, 2024
AcasăSaloane autoPorsche 911 Safari: zvonuri despre un posibil model off-road

Porsche 911 Safari: zvonuri despre un posibil model off-road

Porsche va prezenta o versiune off-road a modelului 911, potrivit informațiilor publicate de presa americană, care citează surse din interiorul companiei. Noul model, un concept-car, uremează să fie expus la Salonul Auto de la Beining și se va numi Porsche 911 Safari.

Un exercițiu de imagine, un omagiu adus unui automobil istoric și o testare a pieței, acestea sunt variantele de descriere pentru viitorul automobil Porsche 911 Safari, ce va fi prezentat publicului din China anul viitor. Trăsăturile sale vor fi cele ale unui automobil de tip rally – raid, capabil să participe la competiții de tip Dakar. Prototipul va avea la bază un Carrera 4, o mașină cu tracțiune integrală, echipată cu motorul de 3.4 litri, 6 cilindri boxer, de 350 CP, însoțit de o cutie cu dublu ambreiaj, cu 7 trepte.

Sursele citate vorbesc despre un model de serie ce ar trebui să apară în 2016, dacă reacția publicului va fi una suficient de puternică, la Beijing.

Mai multe informații, inclusiv o prezentare oficială a modelului urmează să apară anul viitor, dacă evenimentul va fi confirmat de Porsche.

Constructorul sport Porsche a mai avut o tentativă de intrare în această nișă în 1989, cu conceptul Panamericana. Acesta avea aceleași trăsături, fiind realizat pe structura lui 911 Carrera 4, dar proiectul a fost retras după ce a fost expus la salonul de la Frankfurt. O versiune rally a lui 911 a fost prezentă în Raliul Paris – Dakar în 1984, sub numele Porsche 953, înlocuită ulterior de 959.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole