autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, mai 3rd, 2012

Petrom a majorat preţurile carburanţilor, pentru a 6-a oară în 2012

Compania Petrom a crescut, începând de joi, preţurile carburanţilor comercializaţi la pompă cu 6 bani/litru. Motorina a depăşit, în premieră, pragul psihologic de 6 lei/litru.

Astfel, începând de joi, 3 martie 2012, benzina “Standard 95” costă 5,89 lei/litru, în loc de 5,83 lei/litru. Iar benzina “Extra 99” a ajuns la 6,29 lei/litru. “Motorina Standard” a depaşit, pentru prima dată, pragul psihologic de 6 lei/litru, ajungând de la 5,95 lei/litru la 6,01 lei/litru.

Reprezentanţii Petrom au explicat evoluţia preţurilor prin faptul că, de la începutul anului, cotaţiile Platts, exprimate în lei, au crescut cu 33 la motorină şi cu 37 la benzină, iar, în acest interval, preţurile practicate de Petrom s-au majorat doar cu 20 la motorină şi cu 15 la benzină.

Petrom a scumpit de 6 ori carburanţii de la începutul anului, ultima indexare având loc pe 24 aprilie, când preţul benzinelor a crescut cu 6 bani/litru. Cu toate acestea, conform Oil Bulletin, România are cel mai mic preţ la benzină din UE şi al treilea cel mai mic preţ la motorină.

Începând cu data de 1 mai 2012, Petrom a schimbat denumirile sortimentelor de benzină şi motorină, pentru a facilita procesul de alimentare la pompă:

  • Benzină Standard 95 (anterior: Premium fără Plumb 95)
  • Benzină Extra 99 (anterior: Top Premium fără Plumb 99+)
  • Motorină Standard (anterior: Euro Diesel 5)
  • Motorină Extra (anterior: Top Euro Diesel 5)

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>