autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, mai 24th, 2012

Noul Volvo V40 va avea airbag pentru pietoni (VIDEO)

Volvo va oferi în dotarea de serie penru noul model V40 și airbag destinat protecției pietonilor. O premieră mondială. Constructorul suedez și-a propus ca până în anul 2020 modelele produse să fie atât de sigure încât nimeni să nu își mai piardă viața sau să fie rănit într-un Volvo. Destul de curajos acest scop. Din acest plan face parte și introducerea pe lista de dotări standard pentru Volvo V40 a airbag-ului pentru pietoni. Sistemul este compus din șapte senzori montați în partea frontală a mașinii care trimit informații unității centrale despre impact.

În cazul în care sistemul detectează un impact care poate conduce la proiectarea victimei pe capotă – parbriz – stâlp față, comandă ridicarea părții din spate a capotei cu 100 mm prin intermediul unor capse pirotehnice și activează airbag-ul. Prin ridicarea capotei victima deja intră în contact cu o suprafață mai moale, decât în cazul în care aceasta ar rămâne fixă. Apoi șocul impactului este atenuat de airbag care previne contactul victimei cu parbrizul. Airbag-ul îmbracă și stâlpii față pentru a crește gradul de protecție. Sistemul este activ între 20 km/h și 50 km/h. Un sistem care dacă va fi adoptat de toți constructorii și se va regăsi în echiparea de serie a oricărui model ar putea conduce la reducerea semnificativă a cazurilor de deces în rândul pietonilor victime ale accidentelor de circulație. În Europa 14 din victimele accidentelor rutiere sunt pietoni. În America vorbim despre 12 din victime în timp ce China deține primul loc cu 25.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>