joi, mai 23, 2024
AcasăSaloane autoNissan HI-CROSS Concept

Nissan HI-CROSS Concept

La Geneva Nissan va prezenta un concept botezat HI-CROSS. Constructorul nipon dorește să-și întărească poziția în segmentul crossover-elor prin lansarea unui al patrulea model după Juke, Qashqai și Murano. Nissan a revoluționat piața auto prin lansarea în segmentele B și C a unor modele crossover care atacă concurenții clasici din segment, dar în același timp oferă și avantajele unui model 4×4. La nivel european Qashqai este un succes, iar Nissan speră să repete istoria și cu noul model prezentat sub formă de concept la Geneva – Nissan HI-CROSS. Este vorba despre viitorul X-Trail.

Din teaser-ul dat publicității de Nissan putem remarca o schimbare dramatică la capitolul design. Constructorul nipon abandonează aerul masculin care mai poate fi regăsit pe Pathfinder, Navara și X-Trail – reminiscență a vremurilor când Nissan producea offroad-ere pure. Noul model de serie va ataca direct modelele de succes din segmentul D, prin urmare în viitor, când vă gândiți la Ford Mondeo, VW Passat, Opel Insignia sau Renault Laguna, va trebui să țineți minte că puteți opta și pentru Nissan X-Trail.

În același timp, modelul va reprezenta o alternativă și pentru MPV-uri – Citroen C8, Mitsubishi Grandis, Ford S-Max și Fiat Freemont. Se așteaptă atât o versiune cu 5 locuri, cât și una cu 7 locuri. La toate acestea adăugăm experiența Nissan în 4×4. Este de așteptat ca viitorul model să pună accent pe ținuta de drum onroad și să mai renunțe puțin la abilitățile offroad. Este, de asemenea, posibil ca Nissan să mențină actualul X-Trail în producție și să creeze un loc pentru noul model în gamă, în funcție și de feedback-ul primit la prezentarea conceptului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole