autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, feb. 4th, 2019

Volkswagen ID BUGGY, noua propunere electrică a nemților vine la Geneva

Distribuie
Taguri

Volkswagen va prezenta la Geneva un concept-car electric, o versiune modernă a celebrelor buggy, construite pe platforma lui Beetle. De data aceasta, VW a folosit platforma MEB, electrică, pe care sunt dezvoltate toate proiectele grupului.

Volkswagen face o demonstraţie a versatilităţii paltformei MEB, destinată vehiculelor electrice, în contextul unei posibile colaborări cu orice partener, pe care compania germană a propus-o recent. VW a anunţat că va prezenta la Geneva un buggy electric, o reinterpretare a vechilor buggy-uri construie în SUA, pe platforma lui Beetle. 

„Un buggy este mai mult decât o maşină. Este vibraţie şi energie pe patru roţi. Aceste atribute sunt încorporate în noul ID.BUGGY, care demonstrază cum poate arăta o interpretare modernă, non-retro a unui clasic şi, mai mult decât altceva, legătura emoţională pe care mobilitatea electrică o poate crea”, a declarat Klaus Bischoff, şeful de design al mărcii VW.

Conceptul ID.Buggy nu are acoperiş, nici uşi, iar roţile sunt independente, echipate cu anvelope de off-road.

Potrivit celor de la VW, matricea modulară MEB are potenţialul potrivit pentru dezvoltarea de vehicule de serie mică, de nişă.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>