joi, iulie 25, 2024
AcasăMașini noiMini Clubman Concept anunță cel mai mare model din istoria constructorului britanic

Mini Clubman Concept anunță cel mai mare model din istoria constructorului britanic

Mini prezintă la Geneva Clubman Concept, prototipul care anunță cel mai mare și cel mai practic model din istoria constructorului britanic. Mai lung cu 26 de centimetri (4,22 m) şi mai lat (1,84 m) cu 17 centimetri faţă de actualul MINI Clubman, noul model atacă direct compacte clasice precum VW Golf sau Audi A3.

“MINI Clubman Concept demonstrează modul în care MINI Clubman poate face un pas înainte: mai mult spaţiu interior, un sentiment superior al calităţii, dar, totodată, inteligent, îndrăzneţ şi distinctiv. Pe scurt: mai mult automobil, mai mult MINI”, declară Adrian van Hooydonk, directorul BMW Group Design, explicând abordarea pentru acest model.

Chiar şi cu dimensiuni exterioare mai mari, MINI Clubman Concept este recunoscut imediat ca un model MINI autentic. Prin proporţiile caracteristice MINI, linia extinsă a acoperişului reflectă utilitatea mărită a spaţiului maşinii. De asemenea, silueta se remarcă printr-o eleganţă deosebită, subliniată de suprafeţele generoase. Nuanţa Berry Red – deopotrivă, puternică şi caldă – conferă efectul optim suprafeţelor şi formelor. Acoperişul în culoare “Blade” – un gri metalizat – creează un contrast elegant cu roşul cald al restului caroseriei.

Modelul MINI Clubman aflat acum pe piata are doua portiere pe partea dreapta si una pe stanga, insa acest concept ne arata ca viitorea generatie va avea usi de dimensiuni egale pe spate, pe ambele parti ale masinii

Elemente clasice MINI de design – grila hexagonală a radiatorului, elementele de design laterale (Side Scuttles), montanţii de culoare neagră şi farurile tipice – sunt concepute într-un stil elegant şi precis. Tema aerodinamicii este bine evidenţiată în designul exteriorului. Toate fantele şi prizele de aer sunt integrate în caroserie şi au forme elegante. Pasajele bine definite ale roţilor şi spoilerul de pe acoperiş accentuează apariţia dinamică a automobilului, subliniind impresia generală de atitudine sportivă.

La interior, zona de afişare de pe consola centrală (160 mm x 150 mm) se adaptează în funcţie de conţinutul selectat sau de situaţia de pe traseu. Trei comutatoare “inteligente” sunt atribuite pentru conţinutul relevant în funcţie de selecţie sau pentru funcţiile de condus. Mai presus de toate acestea, cele trei comutatoare pot fi programate liber şi asociate cu anumite funcţii după preferinţe. Datorită calităţii tactile a comutatoarelor, diversele funcţii pot fi operate în timpul călătoriei fără a fi privite. Aici, MINI Clubman Concept preia elementele clasice de operare care fac parte din istoria MINI de 55 de ani şi care au evoluat constant.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole