autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, iun. 16th, 2014

Septuplul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher a ieşit din comă

Septuplul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher a ieşit din starea de comă indusă. Potrivit purtătoarei sale de cuvânt, Sabine Kehm, germanul a părăsit spitalul din Grenoble şi a fost mutat într-o clinică din Lausanne, localitate situată la 40 de kilometri de locuinţa pilotului.

Schumacher poate auzi voci şi răspunde la atingeri. Acestea sunt singurele precizări cu privire la starea de sănătate actuală a pilotului, făcute de Kehm.

“Familia sa doreşte să le mulţumească în mod special medicilor, echipei de îngrijire şi administraţiei spitalului din Grenoble, cât şi primilor salvatori care au intervenit la locul accidentului. Toţi au făcut o treabă extraordinară în timpul acestor prime luni”, se arată în comunicat.

Michael Schumacher se află în comă de mai bine de jumătate de an, fiind internat la Spitalul din Grenoble din 29 decembrie, în urma accidentului de ski pe care l-a suferit în stațiunea franceză Meribel. Germanul a fost operat de două ori la cap şi se afla de la sfârşitul lunii ianuarie în faza de revenire progresivă din comă.

Pilotul, care a împlinit 45 de ani pe 3 ianuarie, deține șapte titluri de Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004), cucerind de-a lungul carierei 91 de Mari Premii, din 307 curse. El s-a retras din activitate la finele sezonului 2012.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>