autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, sept. 4th, 2013

Mercedes va împărți liniile de producție cu japonezii de la Infiniti

Parteneriatul dintre grupul german Daimler și Alianța Renault-Nissan ar putea fi extins, de la o simplă sinergie tehnologică la o colaborare deplină, ce ar putea viza inclusiv asamblarea viitoarelor modele înrudite în fabrici comune, dezvoltate de la zero.

Potrivit Reuters, primele mașini construite în colaborare de cei doi giganți auto ar putea fi SUV-urile compacte Mercedes GLA și Infiniti Q30 (model anticipat de conceptul omonim, așteptat la Frankfurt – n.r.). Producția va demara în toamna anului viitor, în noua uzină Nissan-Infiniti de 2 miliarde de dolari de la Aguascalientes, Mexic.

Q30, primul SUV compact din istoria Infiniti, va fi produs și în Marea Britanie, la Sunderland, alături de viitorul Qashqai și de actualul Juke, capacitatea uzinei din Albion urmând să fie extinsă în acest sens cu aproximativ 50.000 de unități. Exemplarele Made in Mexic nu vor fi importate și în Europa.

GLA nu va fi singurul Mercedes care va împărți uzina de la Aguascalientes cu modelele Infiniti. Un alt candidat este coupe-ul cu patru uși CLA, dezvoltat pe aceeași platformă cu GLA și Q30, variantă confirmată recent chiar de Dieter Zetsche, șeful Daimler, care a declarat că noul model va fi produs și în Mexic, din 2018.

Mercedes CLA este disponibil pe piața europeană din aprilie, urmând să fie lansat peste Ocean luna aceasta. Noul GLA va putea fi comandat din primăvara lui 2014 în Europa și din toamna anului viitor în Statele Unite, termen ce coincide cu inaugurarea fabricii Infiniti de la Aguascalientes.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>