joi, februarie 22, 2024
AcasăPiata autoMercedes a depășit Audi în noiembrie, BMW își menține poziția de lider...

Mercedes a depășit Audi în noiembrie, BMW își menține poziția de lider în segmentul premium

Mercedes și-a surclasat rivalii de la Audi în materie de vânzări, luna trecută, și a raportat o creștere de 11% a livrărilor. Diferența dintre cifrele anunțate de cele două branduri este, însă, infimă, avantajul Mercedes fiind de numai 1.390 de mașini.

În total, luna noiembrie a însemnat pentru Mercedes 133.441 de automobile comercializate la nivel global. Audi se poate lăuda cu o apreciere mai mică, de 7%, a vânzărilor de luna trecută, atunci când constructorul din Ingolstadt a livrat 132.050 unități.

Liderul segmentului premium rămâne BMW, care a reușit să-și țină în continuare la distanță ambii rivali, cu un total de 149.663 de vehicule noi înmatriculate pe piețele din întreaga lume (plus 3%). De la începutul anului, BMW a vândut peste 1,49 milioane de mașini, cu 8% mai mult decât în 2012, păstrându-și prima poziție, în fața Audi, cu un total de 1,44 milioane de unități (plus 7%), și Mercedes, cu 1,32 milioane vehicule (plus 11%).

Este a cincea lună consecutivă de creștere pentru Mercedes, care se bucură de un ritm ascendent mai accentuat decât cel al concurenților săi bavarezi. Meritul revine noii game de modele compacte, mai ales noilor CLA și Clasa A, ale căror comenzi au urcat cu peste 54% în ultimele luni.

Cel mai vândut model BMW rămâne Seria 3. Acesta a contabilizat 451.774 unități livrate până la finele lunii noiembrie, cel mai nou derivat de caroserie, Seria 4, fiind bine primit de publicul internațional, care a comandat aproape 10.000 unități de la debutul său comercial din octombrie. Vânzările de Mini au scăzut ușor în noiembrie (-1%), de la începutul anului marca britanică livrând cu 1% mai multe mașini decât în 2012 (274.575).

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole