marți, august 9, 2022
AcasăMașini noiMercedes-Benz A45 AMG - primile detalii oficiale

Mercedes-Benz A45 AMG – primile detalii oficiale

Mercedes-Benz A45 AMG va avea 330 CP, tracțiune integrală și va ajunge la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde. Un rival de temut pentru Audi RS3 și BMW M135i. Nișa hot hatch-urilor compacte a devenit extrem de apetisantă pentru extrem de mulți constructori. Justificări pentru această invazie putem găsi destule, dar acum avem în față primele informații oficiale despre A 45 AMG, primul hot hatch din istoria Mercedes-Benz.

A45 AMG va avea debutul comercial la începutul lui 2013, prețul modelului nefiind comunicat. Modelul de serie va fi echipat cu un propulsor de doi litri montat transversal, același propulsor care echipeaază A 250 Sport, numai că puterea a ajuns de la 211 CP la 330 CP. Și A 250 Sport poate fi considerat un hot hatch, aflându-se din punct de vedere al performanțelor aproape de un Golf GTI. Mercedes-Benz însă dorește să își continue duelul cu rivalii tradiționali – BMW și Audi.

M135i oferă 320 CP și 450 Nm, ajunge la 100 km/h în 5,1 secunde. RS3 oferă 340 CP și 450 Nm și ajunge la 100 km/h în 4,6 secunde. Mercedes-Benz a ales calea de mijloc. Au dorit un propulsor mai mic decât cel de 2,5 litri de la Audi, dar un nivel al performanțelor similar. Puterea dezvoltată de agregatul de doi litri turbo este de 330 CP, iar cuplul motor are o valoare sensibil mai mare de 400 Nm. Conform declarațiilor oficiale, acest propulsor de doi litri este cel mai viril regăsit vreodată sub capota unui Mercedes-Benz de serie.

Puterea este transmisă prin intermediul unei cutii cu dublu ambreiaj și șapte trepte către cele două punți. Da, A45 AMG va avea tracțiune integrală. Modelul va fi echipat cu sistem start/ stop, sistem de recuperare a energiei pe perioada de frânare, constructorul german promițând că hot hatch-ul lor va fi cel mai economic de pe piață. Mercedes-Benz dorește ca debutul în segmentul hot-hatch-urilor să fie unul care să nu treacă neobservat. Inginerii au lucrat intens la dezvoltarea șasiului, surse din interiorul companiei au specificat că A45 AMG va impresiona prin stabilitate și viteza de abordare a virajelor, una net superioară rivalilor. Rețeta de la A 250 Sport va fi în mare păstrată, suspensie MacPherson pe puntea față și multi link spate, dar complet revizuită, plus un ecartament mai mare al punților, amortizoare și arcuri mai tari, bare antiruliu mai generos dimensionate și o gardă la sol mai mică.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock