luni, mai 27, 2024
AcasăIndustrieAudi A3 a fost încoronat World Car of the Year 2014, la...

Audi A3 a fost încoronat World Car of the Year 2014, la Salonul de la New York

Audi A3 a fost încoronat World Car of the Year 2014 (Mașina internațională a anului), titlu decernat conform tradiției în a doua zi de presă a Salonului Auto de la New York. Compacta germană îi calcă, astfel, pe urme fratelui de concern, VW Golf, câștigătorul de anul trecut. Audi mai are în palmares un premiu WCOTY, obținut în 2005, cu A6.

A treia generație a lui Audi A3 a reușit să devanseze alte 12 finaliste, printre care s-au numărat BMW i3, Cadillac CTS, Citroen C4 Picasso, Ford Fusion / Mondeo, Infiniti Q50, Jeep Cherokee, Lexus IS, Peugeot 308 și Skoda Octavia. Pe locul doi s-a clasat BMW Seria 4, podiumul fiind completat de noua Mazda3.

Versiunea exactă de caroserie înnobilată cu titlul Mașina internațională a anului 2014 nu a fost nominalizată de juriul WCOTY 2014, noul Audi A3 fiind disponibil în variante cu trei, cinci și patru uși, lansate în 2012, respectiv 2013. Cel mai probabil, însă, e vorba de noul A3 Sedan, prezent, de altfel la festivitatea de decernare a marelui trofeu WCOTY.

Audi A3 nu este singurul model care pleacă triumfător acasă. Mercedes-Benz Clasa S a obținut titlul Masina de lux a anului 2014 (World Luxury Car), Porsche 911 GT3 a fost desemnat Masina de performanță a anului (World Performance Car), iar BMW i3 a cucerit nu unul, ci două trofee, cel pentru Designul anului (World Car Design) și cel pentru Mașina Ecologică a anului (World Green Car).

Pentru a fi eligibile, maşinile concurente trebuie să fie comercializate în cel puţin cinci ţări, de pe minimum două continente, însă nu mai devreme de 1 ianuarie 2013. Din juriu fac parte 68 de jurnalişti auto cu experienţă, reprezentând publicaţii de profil din întreaga lume. Majoritatea provin din America de Nord, Europa, Asia şi Rusia. Trofeul WCOTY nu coincide cu premiul COTY (European Car of the Year), decernat în fiecare an în Europa și câștigat în 2014 de noul Peugeot 308.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole