autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, dec. 17th, 2013

Car of the Year 2014: cele șapte finaliste

Competiția Mașina Anului în Europa (Car of the Year 2014) și-a desemnat finaliștii. Pe lista celor șapte mașini intrate în lupta pentru titlul suprem se regăsesc un model de lux – noul Mercedes Clasa S și două mașini 100% electrice, Tesla Model S și BMW i3.

Inițial, organizatorii ediției din acest an au selectat 32 de modele, toate lansate în ultimele 12 luni pe piețele din Europa. Lista scurtă a modelelor nominalizate la titlul Car of the Year in Europe 2014 include, în ordine alfabetică:

bmw-i3

-BMW i3: primul exponent al unei game complet noi de modele electrice și hibride BMW. Disponibil și în variantă range-extender, i3 oferă o autonomie totală cuprinsă între 160 și 300 km.

picasso-c4

-Citroen C4 Picasso: monovolumul gamei C4 este primul model bazat pe noua platformă modulară EMP1 a grupului PSA. Mizează totul pe cartea designului extravagant.

mazda-3

-Mazda3: mai ușoară, mai spațioasă și mai economică decât modelul pe care îl înlocuiește, totul grație colecției de tehnologii SkyActiv și a noilor motorizări cu raport de compresie ridicat.

mercedes-clasa-s-car

-Mercedes-Benz Clasa S: expresia luxului absolut, nava-amiral a constructorului german este dotată cu cele mai noi și mai avansate sisteme de asistență și siguranță ale momentului.

peugeot-308-car

-Peugeot 308: a doua generație a compactei franceze este mai rafinată și mai sportivă decât modelul anterior, fiind construită pornind de la noua platformă modulară EMP1 a grupului PSA.

octavia-skoda

-Skoda Octavia: mai mare, mai spațioasă, dar la fel accesibilă, Octavia 3 aduce beneficii considerabile în materie de consum, explicația fiind noua sa platforma ultra-ușoară MQB.

tesla-model-s-car

-Tesla Model S: Primul model full-electric de lux produs pe scară largă, oferit la un preț relativ accesibil – observație valabilă, mai ales, pe piața din Statele Unite, acolo unde în ultimele luni Model S a depășit vânzările unor rivali puternici, dar tradiționali, precum BMW Seria 7 sau Mercedes Clasa S.

Conform tradiției recente, câștigătorul va fi anunțat în prima zi de presă a Salonului de la Geneva, pe 3 martie 2014. Cu o lună înaintea festivității de premiere, modelele nominalizate vor fi supuse unei sesiuni speciale de teste, lângă Paris, în Franța. Anul trecut, titlul a fost câștigat de eternul best-seller european Volkswagen Golf.

Din juriul prestigiosului concurs „Mașina Anului în Europa” fac parte 58 de membri din presa de specialitate, originari din 23 țări europene.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>