autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, apr. 24th, 2012

Licenţele de TAXI, valabile doar în localitatea de domiciliu

Deputaţii au adoptat, marţi, pe articole, modificarea legii transportului în regim de taxi, dar votul final a fost amânat, din lipsă de cvorum. Printre noile prevederi se află cea conform căreia autorizaţia de transport se eliberează de către autoritatea din cadrul primăriei unde transportatorul îşi are sediul şi este valabilă numai pe raza localităţii de autorizare.

Conform noilor prevederi, transportul în regim de taxi poate fi făcut numai de către transportatori autorizaţi, iar numărul maxim de autorizaţii va fi stabilit prin hotărâri ale consiliilor locale. Emiterea de noi autorizaţii de taxi este interzisă, în lipsa hotărârilor de consiliu local, şi, de asemenea, este interzisă emiterea de noi autorizaţii peste numărul maxim stabilit de aceste acte.

Un alt articol adoptat prevede că la bordul taxiurilor este obligatorie prezenţa licenţei de transport, în original sau copie legalizată, şi a asigurării persoanelor şi bunurilor.

De asemenea, noua lege reglementează transportul de persoane contra cost cu autoturisme având până la 9 locuri, inclusiv şoferul, acesta fiind interzis în lipsa unei autorizaţii de taxi, şi interzice transportul de mărfuri şi bunuri contra cost cu vehicule a căror masă maximă sub 3,5 tone fără licenţă.

Un alt articol îi obligă pe transportatorii autorizaţi, care nu vor să folosească serviciile unui dispecerat, să-şi doteze maşinile cu telefoane mobile, pentru preluarea comenzilor de la clienţi.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>