autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mai 22nd, 2012

LeasePlan a cumpărat autovehicule în valoare de 7,6 milioane de euro în primul trimestru

Compania de leasing operațional LeasePlan și-a planificat să investească 30 de milioane de euro în acest an în achiziția de autovehicule. „Investițiile efectuate în primul trimestru al anului 2012 se ridică la valoarea de 7,6 milioane de euro, conformă cu estimarea de la început de an”, a declarat directorul general al LeasePlan, Bogdan Apahidean, pentru autoindustry.ro.

Firma de leasing și-a planificat să-și mărească flota de autovehicule cu 20 în acest an, până la nivelul de 7.400 de unități. Structura flotei va rămâne aceeași. În prezent, 77,5 din vehiculele din flotă sunt autoturisme, restul fiind vehicule comerciale, potrivit lui Apahidean.

LeasePlan România a avut anul trecut o cifră de afaceri de 30,982 milioane de euro, în creştere cu 21 faţă de 2010. Valoarea portofoliului companiei a crescut cu aproape 60, până la 57,75 milioane de euro. Compania și-a mărit flota cu 30, până la 6.267 de autovehicule. Din acestea, 5.704 erau în sistem leasing operațional integral. Pentru 61 de vehicule firma a acordat doar finanțarea, în timp ce pentru 502 asigura numai serviciile de gesionare a parcului.

Compania nu a anunțat încă rezultatele înregistrate în primul trimestru al acestui an. Însă, potrivit Asociației Societăților de Leasing Operațional, LeasePlan avea la sfârșitul primului trimestru al acestui an o cotă de piață de 16,4, cu o flotă de 6.600 de autovehicule. Compania se clasa pe locul al treilea pe piață, după ALD și Porsche Mobility.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>