autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, apr. 25th, 2012

Kirkhoff a investit 12 milioane de euro în uzina de la Craiova

Începând din luna mai, Kirchoff Automotive va produce cea mai mare parte din componentele pentru noul Ford B MAX în locaţia Ford din România. Fabrica de la Craiova, situată lângă unitatea de producţie Ford, a fost construită în doar 11 luni de o echipă de angajaţi Kirchhoff Automotive din Germania, Polonia, Ungaria şi Irlanda. Noua unitate se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 12.000 metri pătraţi şi are aproximativ 200 de angajaţi, ce lucrează în trei ture. Producătorul de componente va furniza Ford, printre altele, şinele de oţel pe care rulează inovatorul sistem de control al uşilor de la B-Max.

În cadrul ceremoniei de deschidere, Arndt Kirchhoff, preşedintele Kirchhoff Automotive s-a declarat bucuros că „prin investiţiile noastre în cel mai nou membru al Uniunii Europene, asistăm la construirea unei noi părţi din Europa. Industria automobilelor este una din industriile de vârf, cu efecte pozitive asupra dezvoltării economiei locale. Mai mult, avem încredere în climatul economic general din România şi în potenţialul acestei ţări. Industria auto este dinamică, iar tradiţia pe care România o are în ceea ce priveşte piaţa auto a facilitat deja procesul de recrutare de personal calificat. Kirchhiff Automotive apreciază de asemenea sprijinul Camerei de Comerţ Germano- Române în procesul de investiţie, mai ales în ceea ce înseamnă cooperarea cu autorităţile şi instituţiile de stat”.

Kirchhoff Automotive este un dezvoltator de vârf de componente metalice complexe, carcase de maşini hibrid şi structuri de şasiu pentru industria auto la nivel internaţional. În prezent, la la această companie lucrează mai mult de 7.700 angajaţi în 12 ţări din lumea întreagă. Prin centrul de dezvoltare şi vânzări în Germania şi producţia descentralizată în 29 de fabrici, compania se ocupă de tot ceea ce înseamnă proiectare, asamblare şi tratamentul suprafeţelor. Pornită ca o afacere de familie, în 1785, Kirchhoff Automotive face acum parte din KIRCHHOFF Group. Acesta are patru unități de business, Automotive, FAUN Environmental Technology, REHA Group Automotive şi WITTE Tools și a realoizat anul trecut o cifră de afaceri de 1,35 miliarde de euro.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>