autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, mart. 9th, 2012

Geneva 2012/ Volvo V40 – Premieră mondială

Deși numele modelului face trimitere spre combi, litera V fiind utilizată până acum pentru a identifica versiunile estate, noul V40 este la granița dintre hatch și combi. Noul model prezentat de Volvo în premieră mondială la Geneva dorește să cucerească potențialii clienți de BMW Seria 1, Audi A3 și Mercedes-Benz A Class. Constructorul susține că noul model este cel mai inteligent și sigur automobil construit până în prezent. Nu vor lipsi de la bordul lui V40 sisteme precum Pedestrian Detection și Full Auto Brake, dar și Lane Keeping cu funcție de corectare automată a traiectoriei în cazul părăsirii benzii de rulare sau Park Assist Pilot. Sistemul City Safety operează acum până la viteze de 50 km/h. Suedezii se așteaptă de la EuroNCAP la un punctaj maxim la testele de impact după grila 2012 de clasificare. Producția noului model începe în mai, iar Volvo își propune să comercializeze 90.000 de unități pe an.

Primul airbag destinat pietonilor în cazul unui impact ridică capota pentru a amortiza șocul resimțit la impact de către pieton, acoperind o parte din parbriz și montantul față pentru a nu expune victima la un contact cu zonele dure. Un sistem în premieră mondială. V40 va putea fi echipat și cu Cross Trafic Alert – un sistem care utilizează informațiile primite de la senzorii radar amplasați în spate și lateral pentru a informa șoferul dacă poate efectua o manevră cu spatele în siguranță, utilă când vrei să ieși dintr-o parcare cu vizibilitate redusă sau străduță. Sistemul analizează traficul pe o rază de până la 30 de metri și poate detecta și pietoni sau bicicliști.

Un alt sistem de la bordul lui V40 este Road Sign Information – sistemul care citește semnele de circulație și afișează informațiile pe display-ul central. Gama de motoare este destul de generoasă: pornește de la un diesel care are emisii de doar 94 g/km și ajunge până la propulsorul T5 supraalimentat care livrează 254 CP. Cu agregatul T5, noul V40 accelerează de la 0-100 km/h în 6,7 secunde. Toate motorizările sunt echipate cu sistemul start/stop și recuperare a energiei pe perioada de frânare, sisteme prezente pe V40 indiferent dacă se alege o cutie manuală sau automată de viteze.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>