autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mart. 6th, 2012

GENEVA 2012/Nissan HI-CROSS, viitorul X-Trail

Constructorul nipon încearcă să redefinească segmentul B. În mare parte a reușit acest lucru prin Juke și Micra. La Geneva a prezentat conceptul Invitation, o nouă propune Nissan în segentul B. Japonezii au ales să atace clasa mică prin trei modele distincte, cu personalități diferite. Marea majoritate a constructorilor propun în acest segment un singur model cu două versiuni de caroserie, în cel mai fericit caz. Analiștii pieții auto deja anunță că în viitorul apropiat segmentul B va deveni noua compactă, iar Nissan dorește să profite. Invitation Concept se va materializa într-un model de serie în 2013 și va fi produs în Anglia. Modelul de serie va dispune de Around View Monitor și Nissan Safety Shield System – un sistem care integrează informațiile primite de la senzorii de proximitate și camerele video pentru a alerta șoferul de un potențial pericol.

Nissan Hi-Cross – Constructorul nipon dorește să-și întărească poziția în segmentul crossover-elor prin lansarea unui al patrulea model după Juke, Qashqai și Murano. Nissan a revoluționat piața auto prin lansarea în segmentele B și C a unor modele crossover care atacă concurenții clasici din segment, dar în același timp oferă și avantajele unui model 4×4. La nivel european Qashqai este un succes, iar Nissan speră să repete istoria și cu noul model prezentat sub formă de concept la Geneva – Nissan Hi-Cross. Este vorba despre viitorul X-Trail. Modelul de serie va oferi până la 7 locuri, propulsia va fi hibridă – un agregat de 2 litri pe benzină cu injecție directă plus un motor electric. Noul model de serie va ataca direct modelele de succes din segmentul D, prin urmare în viitor, când vă gândiți la Ford Mondeo, VW Passat, Opel Insignia sau Renault Laguna, va trebui să țineți minte că puteți opta și pentru Nissan X-Trail. În același timp, modelul va reprezenta o alternativă și pentru MPV-uri – Citroen C8, Mitsubishi Grandis, Ford S-Max și Fiat Freemont. Se așteaptă atât o versiune cu 5 locuri, cât și una cu 7 locuri. La toate acestea adăugăm experiența Nissan în 4×4.

e-NV200 Concept prefigurează un model de serie care va completa oferta Nissan de modele electrice.

Juke Nismo Concept

Nissan pregătește lansarea în Europa a liniei Nismo, care în Japonia și America are deja mulți fani. Nismo înseamnă o rafinare a experienței la volan. Modelul de serie va fi produs în Anglia. Va fi oferit atât în versiune cu tracțiune față, cât și 4×4 cu torque vectoring system.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>