autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mart. 6th, 2012

Omniasig-BCR Asigurări, un nou lider pe piața asigurărilor auto

Acționarii asiguratorilor Omniasig și BCR Asigurări au aprobat formal, recent, fuziunea celor două companii, jucătorul rezultat în urma fuziunii urmând să preia primul loc în clasamentul cotei de piață atât la nivelul întregii industrii de asigurări din România, cât și pe segmentul asigurărilor auto RCA și Casco, care deține o pondere de peste 51 din total.

Ambele companii sunt controlate în proporţie de peste 95 de asiguratorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), iar societatea de asigurări rezultată în urma fuziunii va prelua numele Omniasig.

„Procesele şi procedurile fuziunii au progresat corespunzător şi am atins un stadiu avansat în acest moment, foarte aproape de finalizare. A fost stabilită şi noua structură a sucursalelor, astfel că, după fuziune, Omniasig va avea o reţea extinsă, foarte puternică şi bine implementată la nivelul întregii ţări”, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Omniasig.

În 2010, Omniasig și BCR Asigurări au realizat, cumulat, un volum total de prime brute subscrise de 1,44 miliarde lei, peste rezultatul consemnat de liderul pieței, Astra Asigurări (1,1 miliarde lei).

Pe segmentul asigurărilor auto (Casco și RCA), în 2010, subscrierile celor două companii controlate de austriecii de la VIG au fost de peste 1 miliard de lei, în timp ce Astra Asigurări a consemnat un volum de prime brute subscrise de 849,16 milioane lei.

Subscrierile Omniasig din asigurări auto au fost de 666,58 milioane lei în 2010, iar cele ale BCR Asigurări – de 387,98 milioane lei.

În 2011, potrivit datelor Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), subscrierile Astra Asigurări din polițe auto au fost de 636,83 milioane lei.

BCR Asigurări a subscris, din polițe RCA și Casco, o sumă totală de 299,51 milioane lei anul trecut, în vreme ce Omniasig nu și-a publicat încă rezultatele financiare pe 2011.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>