miercuri, februarie 21, 2024
AcasăMașini noiFRANKFURT 2013: Skoda Fabia RS nu va avea un urmaș, un coupe...

FRANKFURT 2013: Skoda Fabia RS nu va avea un urmaș, un coupe sportiv este exclus

Din 2014, Octavia RS va rămâne singurul model cu gene sportive din panoplia Skoda. Noua Fabia, așteptată pe piață anul viitor, nu va mai da naștere unui model înnobilat cu sigla RS, actuala versiune de înaltă performanță fiind ultima din cariera citadinei cehești. Singurele modele speciale vor fi cele din gama Monte Carlo, echipate cu pachete exclusiv estetice.

Anunțul a fost făcut de Frank Welsh, membru al consiliului de administrație și coordonator al programului de dezvoltare tehnică Skoda, prezent la Salonul Auto de la Frankfurt. “Potrivit opiniei generale, Fabia RS este o mașină fantastică. Din păcate însă, nu putem dezvolta mașini iubite de toată lumea, dar pe care foarte puțini oameni le și cumpără. Clienții noștri nu sunt atrași doar de motorul turbo de 180 CP, ci și de designul agresiv, de sportivitatea interiorului și a exteriorului. Exact ceea ce oferă modelele de succes din seria Monte Carlo.”

Comparativ cu modelele clasice, pachetul Monte Carlo aduce câteva modificări strict estetice, cu iz sportiv: elemente de caroserie contrastante, vopsite într-o nuanță mată de negru (plafon, oglinzi, bosajele roților), faruri pe fundal închis și jante satinate de 17 inci. Succesul seriei va duce la extinderea ofertei Monte Carlo, pachet ce va fi oferit în viitorul apropiat și pentru alte modele Skoda, inclusiv pentru Citigo și Yeti facelift.

Salonul Auto de la Frankfurt a mai adus o veste neplăcută pentru fanii Skoda. Jozef Kaban, designerul-șef al casei din Mlada Boleslav, a exclus vehement posibilitatea lansării unui coupe sportiv, de sine stătător. Modelul nu este văzut cu ochi buni de actualul management al companiei, care consideră că o sportivă pursânge nu ar avea nicio legătură cu actuala filosofie urmată de brand.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole