marți, aprilie 16, 2024
AcasăIndustrieCarlos Tavares ar putea prelua șefia Aston Martin

Carlos Tavares ar putea prelua șefia Aston Martin

Visul lui Carlos Tavares de a conduce un brand nou ar putea deveni realitate mai repede decât ne așteptam. Potrivit publicației Wall Street Journal, fostul Chief Operating Officer Renault ar putea prelua conducerea constructorului britanic de lux Aston Martin, până la finele acestui an.

Tavares, al doilea om în ierarhia Renault și mâna dreaptă a lui Carlos Ghosn, a fost obligat să părăsească grupul francez pe 29 august, în urma unei declarații bulversante prin care își anunța disponibilitatea de a conduce un grup rival în viitorul apropiat.

În ultimii doi ani, Tavares s-a ocupat direct de activitatea Renault, perioadă în care Grupul a cunoscut o evoluție favorabilă din punct de vedere financiar. Printre proiectele sale de succes se află și programul entry-level, cel care a dus la revitalizarea gamei Dacia și la ascensiunea comercială fără precedent a constructorului de la Mioveni.

Actualul CEO Aston Martin, Ulrich Bez, se va retrage din funcție anul acesta, odată cu împlinirea vârstei de 69 ani. Bez, care ocupă această funcție din 2000, a repus constructorul britanic pe harta celor mai importante branduri de lux din industrie.

Ce îl califică pe Tavares pentru a conduce o marcă exclusivistă, cunoscută pentru modelele sale supersport de peste 100.000 euro? Cel mai probabil, francezul a ajuns pe lista scurtă a posibililor pretendenți la șefia Aston Martin după ce a dovedit că poate revitaliza finanțele unei mari companii auto. Marele său atu ar putea fi însă tocmai relația dintre Renault și Mercedes, pe care a coordonat-o cu succes până la plecarea sa din cadrul grupului francez. Din postura de CEO Aston Martin, Tavares ar urma să colaboreze din nou cu Mercedes, cei doi constructori devenind parteneri tehnologici în urma unui acord semnat la începutul acestei veri.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole