autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, sept. 13th, 2013

Conceptul noului Nissan 370Z va fi lansat luna viitoare, la Tokyo

Nissan va prezenta la Salonul Auto de la Tokyo, din noiembrie, conceptul viitorului 370Z. Noul model va fi mai mic și mai ușor și ar putea fi animat de un sistem propulsie hibrid.

Prezent la Frankfurt, Andy Palmer, directorul de dezvoltare Nissan, a confirmat zvonurile potrivit cărora urmașul lui 370Z va redefini filozofia seriei sportive Z, brutalitatea modelului actual urmând să fie abandonată în favoarea unei imagini mai prietenoase, în ton cu moda eco a ultimilor ani.

Marele V6 aspirat ar putea fi înlocuit de un turbo de putere similară. Având în vedere accentul pus pe eficiență, nu este exclus ca Nissan să apeleze la serviciile unui motor cu patru cilindri. Conceptul va folosi cel mai probabil un tren de rulare electric, care și-ar putea face loc în gamă, ca o alternativă ceva mai accesibilă, dar eminamente sportivă, la noul val de supercaruri electrice, propuse la prețuri ce depășesc pragul de 100.000 euro.

Bineînțeles, noul Nissan 370Z va fi oferit și într-o versiune preparată de tunerul in-house, divivza sportivă NISMO, care va ține piept unor rivali precum noul BMW M4 sau Audi RS5.

Palmer își propune ca noul 370Z să devină mașina de vis a unei noii generații de fani, clienți atrași în egală măsură de performanță și de conectivitate, de accesul la ultimele tehnologii de top din industria IT. “Copiii din ziua de azi nu își mai doresc carnete de șofer. Trebuie să găsim noi metode de a-i atrage și de a-i impulsiona. Contrar opiniei generale din ultimii ani, nu există nimic demonic într-o mașină extrem de puternică, cu un cuplu uriaș. Am văzut și condus noul model. Va fi o mașină energizantă, plină de viață.”

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>