miercuri, februarie 21, 2024
AcasăReportajFOTOREPORTAJFRANKFURT 2013: Primele noutăți ale zilei (GALERIE FOTO)

FRANKFURT 2013: Primele noutăți ale zilei (GALERIE FOTO)

Prima zi de presă a Salonului Auto de la Frankfurt a început furtunos, cu celebrul deja i8, care a însoțit mai tânărul i3, însă celelalte noutăți ale zilei, printre care Nissan X-Trail, Dacia Duster, Mazda3, Peugeot 308 sau conceptele Suzuki IV-4, Opel Monza și Renault Initiale Paris au reprezentat punctele fierbinți pentru jurnaliștii prezenți. Prezentăm prima galerie cu aceste automobile, urmând ca pe parcursul zilei să revenim cu alte fotografii și informații despre toate noutățile de la Frankfurt.

Probabil că cea mai importantă lansare de serie de la Paris va trebui aleasă dintre Peugeot 308, Nissan X-Trail și Mercedes-Benz GLA. Din acest motiv am putea spune că salonul din 2013 de la Frankfurt este sărac în premiere cu greutate în piață. Mult mai prezent este sectorul conceptelor, mai ales al celor din categoria prototip, adică mașini foarte apropiate de versiunea de serie. Suzuki și Kia au ales să prezinte astfel de concepte, ambele din segmentul crossover de clasă B, un segment tot mai căutat de public. Cele două modele, Suzuki IV-4 și Kia Niro, ar putea deveni rivale pe piață anul viitor, concurând Nissan Juke. La rândul ei, marca japoneză Nissan a venit direct cu modelul de serie X-Trail, cu un design care face uitat caracterul off-road al vechilor generații, care înlocuiește, practic, versiunea lungă a lui Qashqai. Partenerii de alianță, Renault, au ales să aducă în Germania un concept de portofoliu, Initiale Paris, o mașină care are dublu rol: introduce sub-brandul Initiale Paris în conștiința publicului și încheie un ciclu de șase concepte create de Laurens van den Acker, cu un crossover/monovolum de clasă medie. Celelalte mărci din Franța au venit cu noutăți de serie, cunoscute deja: Peugeot cu 308, însoțit de un concept cu steroizi, 308R, iar Citroen a prezentat noul C4 Picasso, alături de o versiune spectaculoasă a lui C-Elysee, botezată WTCC.

Dintre mărcile germane, cea mai populară, adică Volkswagen, nu a venit cu nimic spectaculos, singura noutate fiind Golf Sportvan, o nouă generație pentru Golf Plus rebotezat. Alături de acesta au stat unele studii pentru versiunile electrice ale modelelor din gama actuală. Nici Skoda sau Seat nu au excelat în noutăți, dacă rămânem la grupul VAG. La rândul lor, cei de la Opel au prezentat conceptul Monza, un studiu foarte frumos, cu un viitor în producție de serie încă incert. Face-lift-ul Insignia a încheiat lista scurtă a noutăților Opel.

Au mai fost dezvelite noua generație Kia Soul, lansată deja în SUA, face-lift-ul Renault Megane, cu noua identitate de marcă, Ford Mondeo Vignale, un nou nivel de echipare al mărcii americane, Subaru WRX, conceptul prezentat deja la New York, noul BMW X5, lansat în primăvara acestui an. Detalii despre toate acestea și despre celelalte noutăți de la Frankfurt veți putea citi în perioada 10-12 septembrie pe Auto Industry News.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole