autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, sept. 10th, 2013

FRANKFURT 2013: BMW i8, supercarul hibrid de 126.000 euro (video)

BMW a folosit Salonul Auto de la Frankfurt ca rampă de lansare pentru modelul de vârf al noii sale game de modele ecologice i, supercarul hibrid i8. Dacă în Germania prețul de bază a fost stabilit la 126.000 euro, pe piața autohtonă noul model nu va fi oferit prea curând. BMW România nu prevede importul oficial al noului i8, în lipsa unei infrastructuri specifice, dedicată mașinilor electrice.

La nivel estetic, i8 este o reinterpretare a ideilor prefigurate de conceptele Vision Efficient Dynamics expuse de BMW în ultimii ani la diverse show-uri auto. Ușile cu deschidere verticală, tip fluture, vor intra și ele în producția de serie, alături de aripioarele aerodinamice inedite, complet separate de caroserie.

BMW i8 este al doilea automobil construit de bavarezi pe baza tehnologiei hibrid, într-o rețetă proprie. Spre deosebire de i3, care este un automobil mic, de oraș, i8 este un vehicul sport veritabil, cu 2+2 locuri, care promite o accelerație de 4,5 secunde de la 0 la 100 km/h și un consum extrem de redus. Puterea totală este de 362 CP, iar cuplul maxim atinge 570 Nm.

În modul de rulare 100 electric, i8 are o autonomie de 35 de kilometri, la o viteză maximă de 120 km/h. Cu ambele motoare cuplate, supercarul electric rulează în regim 4×4, cu un consum de 2,5 litri/100 km, respectiv emisii de 59 g/km. Autonomia totală, cu un plin de benzină trece de 500 km, în modul confort, și crește cu 20 în regim ECO PRO.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>