autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, sept. 11th, 2013

FRANKFURT 2013: Mercedes Clasa S Coupe Concept anunță succesorul actualului CL

Mercedes a prezentat la Frankfurt conceptul care anunță viitoarea Clasă S Coupe, versiunea cu două portiere a noii nave-amiral Mercedes.

Titulatura CL va fi abandonată în încercarea de a alinia cel mai mare coupe din gama Mercedes la noua filosofie de branding a derivatelor sportive cu două portiere. Astfel, așa cum CLK a devenit Clasa E Coupe, și CL va fi redenumit Clasa S Coupe. Pe lângă versiunea coupe, gama S-Class va fi extinsă, în premieră, cu un Cabrio exclusivist, cu patru locuri somptuoase și pavilion amovibil textil, concurent direct pentru viitorul Rolls-Royce Wraith cabrio.

Nu doar numele va fi complet diferit, ci și filosofia din spatele modelului. Potrivit primelor informații, Clasa S Coupe propune un design extravagant, un adevărat melanj între luxul desăvârșit al noii Clasa S Sedan și agresivitatea molipsitoare a veșnic tânărului SLS.

Noul model va fi semnificativ mai ușor și cu cel puțin 20 mai economic decât predecesorul său, urmând să fie oferit inițial în compania a două motorizări pe benzină, cu șase și opt cilindri, un V6 hibrid de 306 CP și un V8 bi-turbo de 455 CP. Ulterior vor fi disponibile și versiuni diesel și hibride de tip plug-in. Modelul de top va purta celebra siglă AMG și va fi echipat cu tracțiune integrală.

Versiunea de serie va ajunge pe piață spre finele lui 2014. Cel mai probabil, lansarea oficială va avea loc în primăvară, la Salonul Auto de la Geneva.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>