autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, apr. 27th, 2012

Ford Shelby GT500 – Cel mai puternic V8 din lume

Cu o putere măsurată de 662 CP, motorul de 5.8 litri, supraalimentat, ce echipează modelul 2013 al Ford Shelby GT500 a fost certificat SAE drept cel mai puternic V8 de serie din lume.

Noul Ford Shelby GT500 este mai puternic cu 112 CP faţă de modelul 2012 şi, cu cei 662 de “mustangi” ascunşi sub capotă, preia “hăţurile” în herghelia maşinilor sport, surclasând modele mult mai scumpe şi mai pretenţioase, precum Chevrolet Corvette ZR1 (638 CP) sau Ferrari 599 GTO (660 CP). Cum secretul unei maşini sport nu stă doar în putere, “super-Mustang”-ul dispune şi de un cuplu motor impresionant, de 855 Nm, indentic însă cu cel al Mercedes-ului E63 AMG. Iar 90 din acesta este oferit pe o plajă foarte largă de turaţii, 2.200-5.800 rpm, ceea ce anunţă reprize de top şi acceleraţii fulminante.

Mai mult, noul GT500 are o aerodinamică cu 33 mai eficientă, la viteze de peste 250 km/h, decât predecesorul său, graţie redesenării uşoare a părţii frontale. Iar pentru a se putea opri în condiţii optime, Shelby-ul este dotat cu un sistem de frânare Brembo, cu discuri mărite şi etrieri cu 6 pistonaşe, pentru roţile faţă.

Neobişnuit pentru o “americancă”, Shelby GT500 vine echipat cu o cutie de viteze manuală, în 6 trepte. De asemenea, constructorul nu i-a neglijat pe amatorii de “liniuţe”. Opţional, maşina poate fi echipată cu un “Performance Package”, ce constă în amortizoare ajustabile electronic, prin simpla apăsare a unui buton, un diferenţial auto-blocant şi un sistem de “lunch control”, ce permite şoferului să seteze turaţia de start de pe loc în funcţie de temperatura pneurilor, suprafaţa de rulare sau alţi parametri.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>