miercuri, iunie 26, 2024
AcasăIndustrieFord reia producția la Craiova pentru a onora o comandă specială de...

Ford reia producția la Craiova pentru a onora o comandă specială de 900 unități B-Max

Ford reia producția la Craiova pentru a onora o comandă specială de aproximativ 900 unități B-Max. Constructorul american va elimina, astfel, trei zile de pauză din calendarul de suspendare a activității uzinei anunțat pentru lunile mai și iunie.

“Ca urmare a primirii unei comenzi de aproximativ 900 de vehicule B-Max, Ford România confirmă că va elimina trei dintre zilele fără producţie anunţate pentru perioada următoare. Cererea vine de la clienţii noştri din principalele pieţe Ford unde noi comercializăm modelul B-Max. Ford va continua să-şi adapteze volumele de producţie de la Craiova la cererea din piaţă”, a declarat Ana-Maria Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România.

Ford a anunţat la începutul lunii trecute că a decis să oprească temporar producţia B-Max timp de şase zile lucrătoare în luna aprilie, opt zile în luna mai şi nouă zile în luna iunie, din cauza scăderii cererii la nivel european. Pe de altă parte, producţia de motoare urma să fie oprită în luna aprilie timp de trei zile lucrătoare. Asamblarea B-Max a fost oprită temporar şi în lunile februarie – martie.

Ford a asamblat 18.221 de maşini B-Max în primul trimestru al anului, acoperind 19% din producţia auto locală în acest interval, iar aproape toate unităţile au mers la export.

Vânzările B-Max pe pieţele europene au scăzut cu 11,5% în primele trei luni, la 16.800 unităţi, potrivit datelor Ford, care a anunţat, începând din vara anului trecut, mai multe opriri temporare ale producţiei la fabrica din Craiova din cauza cererii scăzute.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole