miercuri, iunie 26, 2024
AcasăMașini noiFord Mustang Mach-E, primul SUV electric al mărcii, a fost lansat la...

Ford Mustang Mach-E, primul SUV electric al mărcii, a fost lansat la Los Angeles

Ford a prezentat la Los Angeles, în premieră, SUV-ul Mustang Mach-E, primul vehicul complet electrice, de serie, al mărcii.

Încă un producător major de automobile, Ford Motor, intră în competiția mașinilor electrice, cu primul său produs conceput și dezvoltat de la zero. Ford Mustang Mach-E, prezentat în premieră la Los Angeles, în cadrul unui eveniment special, este un SUV care preia celebrul nume cu care Ford a cucerit generații de pasionați de automobile, Mustang, și anunță o listă de nu mai puțin 14 modele electrice sau electrificate, ce vor fi lansate anul viitor. Pentru a-i sublinia caracterul sportiv, Ford Mustang Mach-E va avea și o versiune GT, care va oferi performanțe dinamice de excepție: 465 CP, accelerație de sub 5 secunde și un cuplu impresionant, de 830 Nm.

În ceea ce privește autonomia bateriei, Ford spune că țintește o limită generoasă, 600 km în regim de testare WLTP.

“La prima ediție a Salonului Auto de la Detroit, Henry Ford a spus că lucrează la ceva ce va lovi omenirea ca un trăsnet. Acel ceva a fost Model-T. Astăzi, Ford Motor Company se mândrește cu dezvăluirea unei mașini care lovește din nou cu puterea unui trăsnet. Noul Mustang Mach-E, un model complet electric. E rapid. E distractiv. E întruchiparea libertății pentru o nouă generație de posesori Mustang”.

Bill Ford, președinte executiv Ford Motor Company

Ford anunță că Mustang Mach-E va fi disponibil pe piață în ultima parte a anului 2020, iar în România în prima parte a anului 2021. Mustang Mach-E va fi oferit în versiuni cu autonomie standard sau autonomie extinsă, cu tracțiune spate sau cu tracțiune integrală. Versiunea Standard Range va avea o baterie Litiu-Ion cu capacitatea de 75.7 kWh iar versiunea Extended Range, baterie de 98.8 kWh.

În parteneriat cu NewMotion și cu ajutorul conectivității oferite de modemul on-board integrat FordPass Connect, aplicația FordPass le va oferi clienților din Europa acces la cea mai extinsă rețea de încărcare de pe Continent: 125.000 de puncte publice de încărcare în 21 de țări. Clienții vor putea să utilizeze fără probleme stațiile de încărcare situate în multe țări, inițiind și plătind pentru serviciile de încărcare cu ajutorul unui cont unic, conceput pentru a simplifica experiența proprietarilor. Cablul de încărcare Public Charge este și el oferit odată cu achiziția mașinii.

Ford este unul dintre membrii fondatori și acționari în consorțiul IONITY, care vizează construirea a 400 de stații de încărcare ultra-puternice în puncte-cheie din Europa până la finalul anului 2020. Acest lucru permite reducerea semnificativă a timpului de încărcare pentru toate vehiculele electrice, în comparație cu actualele stații existente, fiind o soluție ideală petru călătoriile lungi. Cu o putere de încărcare de vârf de 150 de kW, Mustang Mach-E în versiunea cu autonomie extinsă și tracțiune spate poate să primească până la 93 de kilometri autonomie în 10 minute la o stație rapidă de încărcare de tip DC (curent continuu). Versiunea Mustang Mach-E Standard Range vizează o încărcare de la 10% la 80% în aproximativ 38 de minute la o stație rapidă de tip DC.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole